Hyppää sisältöön

Säilörehun ensimmäinen sato paras Pohjois-Savossa pitkään aikaan – kelit suosivat rehuntekoa

Kevätkylvöt venyivät tänä vuonna tavanomaista myöhemmäksi. Pohjois-Savossa kylvöt saatiin valmiiksi toissa ja viime viikolla. Säilörehun ensimmäinen sato korjattiin hyvässä kelissä ja laatu oli erinomainen.

Säilörehun ensimmäinen sato korjattiin Pohjois-Savossa hyvissä sääoloissa. Kuva: Riikka Pennanen / Yle

Kevätkylvöt venyivät tänä vuonna tavanomaista myöhemmäksi, mistä johtuen kasvustot ovat hyvin eri kasvuvaiheessa ympäri maan. Pohjois-Savossa kylvöt valmistuivat hieman tavanomaista myöhemmin.

– Kylvöt saatiin päätökseen toissa ja viime viikolla. Kylvöjä viivästytti toukokuun kylmyys ja märkyys. Pellot eivät olleet kuivia, joten kylvöjä ei voinut tehdä, kasvintuotannon asiantuntija Rauno Savolainen ProAgria Itä-Suomesta kertoo.

Säilörehun ensimmäinen sato korjattiin Pohjois-Savossa hyvissä sääoloissa, ja laatu on ollut hyvää. Savolaisen mukaan pohjoissavolaiset viljelijät arvelevat, että ensimmäinen säilörehusato on paras viiteen vuoteen.

– Joidenkin mukaan jopa paras kymmeneen vuoteen. Nurmi tykkäsi kevään kosteasta säästä ja nyt lämpimällä kasvu kiihtyi. Nurmisatoon voi olla kokonaisuudessaan tyytyväinen.

Toisen rehusadon ja viljojen kasvamisen osalta pieni sade olisi nyt toivottavaa. Tällöin nurmen sänki ei palaisi ja viljat taas pääsisivät kiihdyttämään kasvuaan. Myös kuivaheinän korjuu on käynnistynyt ja osittain sato saadaan korjattua maakunnassa jo ennen juhannusta.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue myös:

Helle kypsyttää mansikkasadon etuajassa: Itä-Suomeen luvassa hyvälaatuista ja auringon makeuttamaa marjaa