1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

TYKSissä ei viikkoon koronapotilaita – rokotteet toimivat hyvin

Intialaisen deltavariantin levinneisyyttä Varsinais-Suomessa tutkitaan.

Koronakoordinaatioryhmä ei tehnyt muita muutoksia rajoituksiin tai suosituksiin tiistain kokouksessa. Arkistokuva. Kuva: Yle/Lotta Sundström

Varsinais-Suomi pysyy tukevasti koronapandemian alhaisimmalla tasolla eli perusvaiheessa. Tyksin sairaaloissa ei ole ollut koronapotilaita edeltävän seitsemän päivän aikana.

Varsinais-Suomessa ei ole todettu yli 70-vuotiaiden keskuudessa kahteen viikkoon ainuttakaan koronatapausta.

– Tämä osoittaa sen, että rokotteet toimivat hyvin, kertoo TYKSin infektiolääkäri Harri Marttila koronakoordinaatioryhmän tiedotteessa.

Koko epidemian aikana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sairaaloissa on toistaiseksi hoidettu yhteensä 334 koronapotilasta. Näistä 61 on tarvinnut tehohoitoa.

Epidemian aikana sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä menehtynyt koronavirusinfektioon 79 henkilöä.

Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 17,7. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 18,6. Ilmaantuvuus on siis pysynyt matalana.

Positiivisten testien osuus on nyt 0,8 prosenttia, kun se edellisviikolla oli 0,7 prosenttia.

Deltavariantin esiintyvyyttä tutkitaan

Noin 70 prosenttia kaikista tartunnoista on peräisin ulkomailta. UK- tai alfavariantti ei ole enää hallitseva uusissa löydöksissä

– Saamme aikanaan laboratoriosta lisätietoa nyt liikkeellä olevasta variantista, joka saattaa edustaa niin kutsuttua deltavarianttia (Intia-varianttia), koska betavarianttia (Etelä-Afrikan varianttia) ei ole todettu viikon 17 eli toukokuun alun jälkeen, Marttila sanoo.

Brasilian gammavarianttia ei ole todettu Varsinais-Suomessa lainkaan

Työnantaja päättää etätyösuosituksen jatkosta

Valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö puoltavat toistaiseksi voimassa olevan valtakunnallisen etätyösuosituksen jatkamista kesän yli kaikilla kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla.

Perustasolla etätyösuositus loppuu. Työnantaja kuitenkin viime kädessä päättää etätyön tekemisestä.

Koronakoordinaatioryhmä ei tehnyt muita muutoksia rajoituksiin tai suosituksiin tiistain kokouksessa.

– Suuriin muutoksiin ei ole aihetta tai tarvetta, koska olemme tukevasti perustasolla, johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

Täältä voit lukea uusimmat uutiset koronatilanteesta Varsinais-Suomesta.