Hyppää sisältöön

Ravintoloiden rajoitukset poistuvat torstaina isossa osassa Suomea kokonaan – Uudellamaalla valomerkki siirtyy puoleenyöhön

Uudet ravintolarajoitukset tulevat voimaan torstaina 24. kesäkuuta.

Uudellamaalla ravintolat saavat pitää ovensa auki torstaista asti kello 01:een ja anniskelu on sallittua puoleenyöhön asti. Tuomo Viitala ja Veeti Hakala nauttivat kesäpäivästä Helsingin Kauppatorilla sijaitsevalla terassilla. Kuva: Juha Kivioja / Yle

Ravintoloiden anniskelu- aukiolorajoitukset kevenevät torstaina koko maassa, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö.

Kokonaan aukiolo- ja anniskelurajoitukset poistuvat koronaepidemian perustasolla eli lähes kaikissa Suomen maakunnissa – lukuunottamatta Uuttamaata.

Epidemian kiihtymisvaiheessa olevalla Uudellamaalla anniskelu on torstaista lähtien sallittua kello 07 ja puolenyön välillä. Ravintolat voivat pitää Uudellamaalla ovensa auki kello 05–01.

Sekä koronan kiihtymisvaiheen että perustason alueilla voimassa ovat edelleen ravintoloiden yleiset hygieniavelvoitteet sekä vaatimus etäisyyksien säilyttämisestä.

Asiakkailla tulee edelleen olla istumapaikka sisätiloissa. Istuma- tai pöytäpaikkavaatimus ei koske ravintoloiden ulkotiloja kuten terasseja.

Myös kiistellyt yleisötilaisuuksien rajoitukset höllenevät

Myös vahvaa arvostelua saaneet kulttuuri- ja tapahtuma-alan rajoitukset ovat kevenemässä.

Uusi linjaus menisi niin, että leviämisvaiheen alueilla sisätiloissa pidettävissä tilaisuuksissa osallistujien ja seurueiden pitää voida välttää lähikontakti toisiinsa.

Kun osallistujille voidaan sisätiloissa osoittaa henkilökohtainen istuma- tai seisomapaikka, osallistujamäärä voisi olla enintään 50 prosenttia tilaan hyväksyttävästä enimmäismäärästä.

Jos tilaisuudessa on kuitenkin yli 25 osallistujaa, heidät pitää jakaa enintään 25 henkilön lohkoihin.

Jos tämä ei ole mahdollista eli erillistä istuma- tai seisomapaikkaa ei voida osoittaa, osallistujien maksimimäärä on 10 henkilöä.

Linjaus aiotaan STM:n mukaan päivittää mahdollisimman pian. Muut tapahtuma-alan suositukset ja rajoitukset säilyvät ennallaan.

Juuri nyt kevennyksellä ei ole käytännön merkitystä, sillä mikään maakunta Suomessa ei ole koronan leviämisvaiheessa.

.
.