1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Muurame

Pätevää äänestystä ei saatu aikaan: Muuramen tilinpäätössotku putoaa nyt tulevan valtuuston syliin, puheenjohtaja: "Olen tosi pettynyt"

Kunnanvaltuuston puheenjohtajan mukaan yksi valtuutettu käveli ratkaisevasta äänestyksestä ulos ja paikalla ei siksi ollut riittävästi esteettömiä valtuutettuja.

Muuramen uusi kunnanvaltuusto kokoontuu elokuussa. Kuva: Esa Huuhko / Yle

Muuramen tilinpäätöksen jälkipyykki jää tulevan valtuuston päätettäväksi.

Istuvan valtuuston oli viimeisessä kokouksessaan tiistaina määrä päättää, hyväksytäänkö Muuramen viime vuoden tilinpäätös ja myönnetäänkö virkamiesjohdolle ja kunnanhallitukselle vastuuvapaus tilinpäätöksen osalta.

Tilintarkastuskertomuksen mukaan kunnassa on tehty hankintalain vastaisia hankintoja, ja tarkastuslautakunta on arvostellut Muuramen johtavia virkamiehiä ja kunnanhallitusta erilaisista laiminlyönneistä ja virheistä kunnan tilinpidossa ja valvonnassa.

Lautakunta ei myöskään ole puoltanut heille vastuuvapautta tilinpäätöksestä.

Valtuuston tiistain kokouksessa asiasta ei lopulta saatu päätöstä aikaan. Valtuuston puheenjohtajan Arto Liikasen (sd) mukaan aluksi paikalla liikaa esteellisiä, joiden tilalle saatiin kuitenkin haalittua riittävästi varajäseniä, jotta äänestys olisi voitu järjestää.

Lopulta yksi paikalla ollut valtuutettu, Pentti Haukimäki (vas), jättäytyi Liikasen mukaan äänestyksestä pois, jolloin koollaa ei enää ollut riittävästi päätösvaltaisia valtuutettuja ja varahenkilöitä päätöksen tekemiseen.

– Olen tosi pettynyt. Ratkaisu olisi tavalla tai toisella saatu, jos olisi se äänestys pystytty toteuttamaan, mutta yksi valtuutettu teki ratkaisunsa, Liikanen sanoo.

Muuramen uusi valtuusto pitää ensimmäisen kokouksensa elokuussa.

Lue lisää aiheesta:

"Poikkeuksellisen vakavia hallinnollisia ongelmia", sanoi tilintarkastaja ja erosi – vuosien tilinpäätösjupakat tahrivat Muuramen lintukotoisaa mainetta