1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaarallinen sää

Alkuviikon ukkoset jatkuvat Kainuussa vielä tänään: Paula-rajuilma työllisti pelastuslaitosta lähes sadan tehtävän verran

Lämpötila ei nouse enää hellelukemiin. Keskiviikolle on kuitenkin luvassa lämmintä ja kosteaa ja varoituksia ukkospuuskista.

Tiistai-iltana rajuilma tuli pahiten päälle Kainuussa Puolangalla ja Suomussalmella. Keskiviikkona ukkosrintama on rantautunut lounaan suunnalta. Kuva on otettu tiistai-iltana Naapurinvaaralta Sotkamosta. Kuva: Tanja Heikkonen / Yle

Paulaksi nimetty rajuilma työllisti tiistaina Kainuun pelastuslaitosta. Paula pyyhkäisi Kainuuseen viiden aikoihin iltapäivällä.

Lue myös: Ylä-Kainuussa sähköjä saa odottaa tovin: paikoitellen linjojen päälle on kaatunut puita kilometrien matkalta

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että myräkkä penkoi huolella Puolangan pohjoisosat. Kaikkiaan pelastuslaitoksen hälytyssaldo on vajaa sata hälytystä eiliselle.

Esimerkiksi puita sai raivata useammista kohdista, ja yksi hälytysauto raivasi koko illan samaa tietä. Puolanka ja Suomussalmi työllistivät laitosta eniten. Joitakin tehtäviä oli Ristijärvellä, Kuhmossa ja Sotkamossa. Viimeiset hälytykset tulivat puolen yön aikaan.

Kainuun pelastuslaitos varautui rajuilmaan varaamalla lisähenkilöstöä paloasemille sekä johtokeskukseen.

Katso videolta miten helteinen tiistai päättyi Kainuussa:

Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että ukkospuuskien suhteen tänään on vielä hankala päivä Kainuussa.

– Kainuu on vielä lämpimän ja kostean ilmamassan puolella, lounaasta on yön aikana tullut uusia sateita ja ukkosia. Lähinnä Kuhmon suuntaan. Ei niistä vielä eroon olla päästy. Varoituksia on ukkospuuskista vielä tällekin päivää, summaa päivystävä meteorologi Ari Mustola.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.