1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarajoitukset

Ravintolarajoitukset poistuvat Päijät-Hämeessä

Ravintolat saavat olla auki normaalisti myös Lahdessa, Kärkölässä ja Orimattilassa, vaikka niissä on edelleen tiukemmat kokoontumisrajoitukset.

Ravintolat saavat juhannuksen aatonaatosta alkaen olla auki normaalisti Päijät-Hämeessä. Kuvassa Pianopavilijonki Lahden satamassa kesäkuussa 2021. Kuva: Suvi Turunen / Yle

Ravintoloiden toiminta vapautuu merkittävästi Päijät-Hämeessä torstaista alkaen. Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravintoloiden toimintaa koronaepidemian vuoksi.

Päijät-Hämeessä asiakasmääriä sekä anniskelu- ja aukioloaikoja ei enää rajoiteta. Voimaan jäävät yleiset velvoitteet hygieniasta ja etäisyyksien pitämisestä sekä vaatimus asiakkaiden istumapaikoista ravintolan sisällä.

Tavanomaiset kokoontumisrajoitukset ovat Lahdessa, Orimattilassa ja Kärkölässä edelleen tiukemmat kuin muualla maakunnassa, koska ne ovat vielä koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Muualla Päijät-Hämeessä on palattu perustasolle.

Valtioneuvosto höllensi ravintolarajoituksia koko alueella, jotta pahemmilta tautialueilta ei hakeuduttaisi naapurikuntiin siksi, että ravintolat ovat siellä pidempään auki.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.