Hyppää sisältöön

Majoittumismäärät elpyvät hiljalleen – korona näkyy luvuissa kuitenkin edelleen

Tilastokeskuksen mukaan kotimaiset yöpymiset olivat yhä 30 prosenttia jäljessä, jos niiden määrää verrataan vuoden 2019 toukokuuhun. Ulkomaisissa yöpymisissä on vielä 85 prosentin pudotus.

Hotellihuoneen keskihinta oli toukokuussa 90,45 euroa vuorokaudelta. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Majoituskysyntä oli Suomessa toukokuussa selvästi kasvussa verrattuna viime vuoteen, jolloin koettiin koronan aiheuttama poikkeuksellisen suuri majoituskysynnän romahdus.

Tilastokeskuksen mukaan kotimaiset yöpymiset kuitenkin olivat yhä 30 prosenttia jäljessä, jos niiden määrää verrataan vuoden 2019 toukokuuhun.

Ulkomaisia yöpymisiä tilastoitiin Suomessa toukokuussa 72 000, mikä oli 85 prosenttia vähemmän kuin toissa vuonna.

Hotellien käyttöaste on suurissa kaupungeissa yhä alhainen. Hotellien käyttöaste on suurissa kaupungeissa yhä alhainen. Esimerkiksi Helsingissä huoneiden käyttöaste on 20 prosenttia, myös Turussa ja Tampereella käyttöaste jää alle 35 prosenttiin.

Maakunnista parhaimpiin käyttöasteisiin yllettiin Satakunnassa eli 48 prosenttiin ja Pohjois-Karjalassa, jossa käyttöaste oli 42 prosenttia.

Koko alkuvuosi ensimmäistä koronakevättä vaisumpi

Tilastokeskuksen mukaan koko alkuvuosi näyttää myös edelliseen vuoteen verrattuna vaisummalta yöpymisten suhteen. Viime vuonna koronapandemian rajoitustoimet otettiin käyttöön maaliskuussa.

Tammi–toukokuussa yöpymisiä oli Suomessa yhteensä noin 3,9 miljoonaa, mikä on 22 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Suurin Suomessa majoittunut ulkomaalaisten ryhmä oli virolaiset, joille kertyi alkuvuoden aikana 40 000 yöpymistä. Saksalaisille yöpymisiä kertyi niukasti vähemmän ja kolmannella sijalla oleville ruotsalaisille 23 000 majoittumista.

Eniten vähenivät venäläisten yöpymiset, vajaat 97 prosenttia. Heille yöpymisiä kertyi alkuvuoden aikana lähes 234 000 vähemmän viime vuonna.

Lue myös:

.
.