1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ajokortitta ajaminen

Poliisin kiinniottama bemarikuski harmitteli, kun auto oli liian hidas

Hämeen poliisin mukaan kyseessä on niin sanottu taparikollinen, joka jäi jo viidennen kerran kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta ilman tarvittavaa oikeutta.

Riihimäellä poliisipartio ajoi takaa keskustassa hurjastellutta bemarikuskia. Kuvituskuva. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Torstaina varhain aamulla poliisipartio havaitsi huomattavaa ylinopeutta ajavan auton Riihimäen Kauppakadulla. Partio päätti pysäyttää auton Junailijankadulle, mutta nähdessään poliisiauton kytkevän pysäytysvalon päälle, kuski kiihdytti BMW-merkkisellä autollaan karkuun.

Auto kääntyi Junailijankadulta Keskuskadulle, missä partio menetti näköyhteyden pakenijaan. Hiukan myöhemmin partio havaitsi jälleen auton Kalevalankadulla ja tavoitti sen, koska pakeneva auto joutui jarruttamaan korotetun suojatien kohdalla.

Tämän jälkeen poliisia pakoon ajanut kuljettaja luovutti ja ajoi bemarinsa tiensivuun. Kuljettajaksi selvisi noin 20-vuotias mies, jolla ei ollut ajo-oikeutta.

Hämeen poliisin mukaan kyseessä on niin sanottu taparikollinen, koska hän on jäänyt vuoden sisällä viisi kertaa kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Mies ei katunut tekoaan, vaan mainitsi partiolle, että päätti heti lähteä karkuun, kun näki poliisit. Häntä harmitti vain se, ettei hänellä ollut parempaa autoa alla, jotta olisi päässyt pakoon poliisia, kerrotaan poliisin tiedotteessa.

Poliisi epäilee miestä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.