Hallinto-oikeus: Vääksyn koulun purkulupa käsiteltävä uudelleen

Hallinto-oikeus on kumonnut Asikkalan ympäristölautakunnan päätöksen, jolla lautakunta hylkäsi Vääksyn koulun A-osan purkuluvan.

Asikkalan kunta haluaisi rakentaa uusia tiloja Vääksyn yhteiskoululle. Havainnekuva uudisrakennuksesta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Perko, YIT, Finpeda

Hallinto-oikeus on antanut ratkaisun Vääksyn yhteiskoulun purkuluvasta. Asikkalan ympäristölautakunta hylkäsi vuonna 2019 purkuluvan, jonka rakennustarkastaja antoi yhteiskoulun A-osalle. Oikaisuvaatimuksen purkuluvasta tekivät Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistys ja Antti Vilppula.

Kunnan tekninen lautakunta valitti päätöksestä hallinto-oikeuteen, jonka mukaan purkuluvan hylkäämiselle ei ollut perusteita. Hallinto-oikeuden mukaan ympäristölautakunnan päätös on kumottava ja asia palautettava uudelleen käsiteltäväksi purkamisluvan myöntämistä varten.

Päätös ei vielä ratkaise sitä, voidaanko uutta koulurakennusta ryhtyä tekemään. Hallinto-oikeudessa on käsittelyssä valitus, joka koskee kunnan hakemaa poikkeamislupapäätöstä. Poikkeamislupaa on haettu, koska rakentaminen ulottuisi asemakaavaan merkityn rakennusalan ulkopuolelle.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.