Hyppää sisältöön

Leirintälueilla odotetaan vilkasta kesää – juhannuksena jo paikoin täyttä

Korona vauhdittaa yhä kotimaan matkailua. Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneita matkailuautoilusta.

Ruissalon leirintäalueella kiva juhannusfiilis
Ruissalon leirintäalueella kiva juhannusfiilis

TURKU Juhannuksena Turun Ruissalon leirintäalueen vaunupaikat on lähes varattu loppuun ja Porin Yyterissä kaikki mökit ovat olleet loppuunvarattuja jo pitkään.

Yyteristä kerrotaan, että leirintäalue sai asiakkaita jo kesäkuun alusta lähtien, kun yleensä leireilyinto alkaa vasta juhannuksesta. Ruissalossa myös viime viikonloppuna vaunupaikat oli loppuunvarattu.

Juhannuksen aatonaattona matkailuautoja alkoi kertyä tasaisena virtanen Turun Ruissaloon. Jo päivällä liikkeellä oli päiväretkeilijöitä ja jopa hääpari.

Kati Anttila ja Janika Ranta-Kahila nauttivat meren läheisyydestä ja rantaelämästä. Kuva: Minna Rosvall / Yle
Tuomo ja Riina Nieminen tulivat valokuvattaviksi hääpäivänään Ruissalon kauniiseen luontoon. Kuva: Minna Rosvall / Yle

Leirintäalueyhdistys odottaa myös ulkomaalaisia

Toiminnanjohtaja Antti Saukkonen Suomen Leirintäalueyhdistyksestä odottaa toista vilkasta koronakesää koko Suomen leirintäalueille. Hän arvioi, että kotimaan matkailu tulee olemaan tänäkin kesänä suosiossa ja hyvän osansa siitä saavat myös leirintäalueet.

– Matkailijat kokevat leirintäalueet koronaturvallisina lomakohteina, koska niillä vietetään paljon aikaa ulkona ja etäisyydetkin säilyvät turvallisina ihan luonnostaan. Odotamme myös ulkomaisten leirintämatkailijoiden palaavan myöhemmin kesällä, kun matkustus ulkomailta alkaa avautumaan, kertoo Saukkonen.

Kesän helteet ovat saaneet jo väen liikkeelle. Alkuvuoden majoitusvuorokausissa on nähtävissä kasvua edellisvuoteen.

Saukkonen muistuttaa, että alan kasvavasta trendistä antaa viitteitä myös se, että matkailuajoneuvoja on tänä vuonna rekisteröity aikaisempaa enemmän – eikä pelkästään Suomessa.

Korona laski kokonaismatkailijamäärää

Majoitusvuorokausien määrä leirintäalueilla laski vuonna 2020 yhdeksän prosenttia lueilla Suomessa vuoteen 2019 verrattuna. Antti Saukkonen kertoo, että ulkomaalaisten vuorokaudet laskivat enemmän kuin suomalaisten yöpymiset.

– Ne lisääntyivä kolmen prosentin verran. Sellaiset leirintäalueet, joilla on yleensä ollut runsaasti ulkomaisia majoittujia kärsivät koronavuonna luonnollisesti enemmän. Kesätapahtumien peruuntumisilla oli myös leirintäaluevuorokausia vähentävä vaikutus, kertoo Saukkonen.

Leirintäalueiden yöpymisvuorokausia kertyy Suomen yleisillä leirintäalueilla keskimärin noin vajaa 2 miljoonaa vuodessa.

.
.