1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Keski-Pohjanmaa

Koronatilanne jatkuu Keski-Pohjanmaalla rauhallisena – ilmaantuvuusluku laski nollaan

Soite muistuttaa, että koronatesteihin pääsee myös juhannuksen aikana. Kokoontumisrajoituksia tai -suosituksia ei enää ole, ei myöskään laajaa kasvomaskisuositusta. Maskinkäyttöä suositellaan silti yhä, jos turvavälejä ei voi pitää.

Koronatestiin pääsee myös juhannuksena, ja Soite toivoo yhä kaikkien hakeutuvan testiin, jos oireita on. Kuva: Heini Holopainen / Yle

Soiten alueella ei ole edelleenkään todettu uusia koronavirustartuntoja. Kahden viikon ilmaantuvuusluku laskikin torstaina nollaan.

Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on hoidossa yksi koronavirustartunnan saanut potilas.

Monet rajoitukset ja suositukset poistuivat jo keskiviikkona.

Lue lisää: Keski-Pohjanmaalla kokoontumisrajoitukset ja laaja maskisuositus poistuvat – maskin käytöstä ei silti voi luopua kokonaan

Rokotuksia annetaan kaikille yli 16-vuotiaille ja myös 12–15-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville. THL suosittelee rokotusten laajentamista kaikkiin 12–15-vuotiaisiin. Soitekin valmistelee asiaa, ja tiedottaa, jos asiasta annetaan asetus.

Rokotusaikoja avataan lisää sitä mukaa kun rokotteiden tulo varmistuu. Aikoja pyritään avaamaan vähintään viikoksi eteenpäin. Puhelinajanvaraus aukeaa taas ensi tiistaina puoliltapäivin, ja tuolloin lisää aikoja tulee myös sähköiseen ajanvaraukseen.