1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Etelä-Pohjanmaan rokotekattavuus laahaa nuorissa ikäryhmissä - nyt yli 16-vuotiaat voivat varata rokotusajan

Rokotekattavuus on Etelä-Pohjanmaalla hyvä, mutta maan keskiarvosta jäädään nuorissa ikäryhmissä. Nyt kaikkia 16 vuotta täyttäneitä maakunnassa kannustetaan varaamaan rokotusaika.

Kaikki maakunnan yli 16-vuotiaat voivat nyt varata rokotusajan. Kuva: Markus Matzel / AOP

Etelä-Pohjanmaalla koronarokotusajan voivat varata nyt kaikki yli 16-vuotiaat. Kuntayhtymien ja terveyskeskusten sivuilta löytyvät tarkemmat tiedot ajanvarauksesta. Koronarokotusaikoja on nyt hyvin saatavilla.

Useammassa kunnassa, esim. Seinäjoella rokotusaikoja on jäämässä jopa käyttämättä. Heinäkuulla rokotteiden saatavuus vähentyy.

Etelä-Pohjanmaalla vanhemmissa ikäryhmissä on erittäin hyvä rokotuskattavuus, mutta nuoremmissa ikäryhmissä ollaan koko Suomea jäljessä. Infektioylilääkäri Elina Kärnä kannustaa myös nuoria ottamaan koronarokotteen.

- On erittäin tärkeää, että pääsisimme nyt rokottamaan myös nuorempia ikäryhmiä. Tämä on tärkeää epidemian ja mahdollisten rajojen takaa tulevien virusmuutosten leviämisen ehkäisyssä. Edellytykset rauhalliseen syksyyn rakennetaan kesän aikana, kannustaa Elina Kärnä tiedotteessa.

Esimerkiksi 20−24-vuotiaista Etelä-Pohjanmaalla on tällä hetkellä rokotettu vain 16,5%, kun koko maassa rokotettuja on keskimäärin 20 %.

25−29 -vuotiaista Etelä-Pohjanmaalla on rokotettu 24,5%, kun koko maassa rokotettuja on keskimäärin 34%.

30−34-vuotiaista Etelä-Pohjanmaalla on rokotettu 33 %, kun koko maassa vastaava luku on 45,5 % .