Hyppää sisältöön

Useita koronatartuntoja Turun ja Tukholman välisellä laivareitillä, Baltic Princessillä

Viime perjantaina ja lauantaina Tallink Siljan Baltic Princessillä matkustaneita kehotetaan seuraamaan vointiaan. Torstaihin mennessä on todettu seitsemän tartuntaa. On todennäköistä, että lisätartuntoja voi vielä ilmetä.

Viikko sitten perjantaina ja lauantaina Baltic Princessillä matkustaneita kehotetaan hakeutumaan koronatestiin herkästi, jos oireita ilmenee. Kuva: Linus Hoffman / Yle

Tallink Siljan Baltic Princessilla matkustaneiden joukosta on todettu useita koronavirustartuntoja. Kyse on viime viikonloppuna perjantai-illan ( 18.6.) ja lauantai-illan (19.6.) välisenä aikana matkustaneista.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan ensimmäiset tartunnat saatiin tietoon eilen, keskiviikkona. Tänään, torstaina niitä on ilmennyt lisää.

Tartuntoja on tähän mennessä todettu seitsemällä matkustajalla, jotka kuuluvat viiteen eri matkaseurueeseen. Näiden seurueiden kesken ei ole todettu ilmeisiä yhteyksiä.

Tartuntaryppäästä on tehty ilmoitus THL:lle. Tallink Silja on lähettänyt tänään asiasta kertovan tekstiviestin aluksella matkustaneille.

Koska tapauksia on todettu useissa toisiinsa liittymättömissä matkaseurueissa, on todennäköistä, että lisätartuntoja voi vielä tulla esiin.

Sen vuoksi on tärkeää, että kyseisellä laivavuorolla (lähtö Turusta 18.6. klo 20.15 Ahvenanmaan kautta Tukholmaan ja paluu Turkuun 19.6. klo 19.15) matkanneet noudattavat hyviä hygieniakäytäntöjä, seuraavat vointiaan ja hakeutuvat herkästi koronatestiin, jos heille ilmenee lieviäkin koronavirusinfektioon sopivia oireita.

.
.