1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Paavo Arhinmäki

Vasemmiston valtuustoryhmä esittää Arhinmäkeä Helsingin apulaispormestariksi

Kansanedustaja Paavo Arhinmäki sanoi toivovansa, että korona-ajasta toivuttaessa panostetaan kulttuuriin, liikuntaan ja nuorisoon. Sosiologiaa Svenska social- och kommunalhögskolanissa opiskellut Arhinmäki on toiminut aiemmin muun muassa kulttuuri- ja urheiluministerinä.

Paavo Arhinmäki kertoo saaneensa paljon vetoomuksia sekä kansanedustajana jatkamisen että apulaispormestariksi siirtymisen puolesta. Kuva: Jouni Immonen / Yle

Helsingin vasemmistoliiton valtuustoryhmä esittää vasemmistoliiton apulaispormestariksi kaupunginvaltuutettu Paavo Arhinmäkeä.

Arhinmäki on istunut Helsingin kaupunginvaltuustossa yli kaksikymmentä vuotta. Hän on toiminut aiemmin muun muassa kulttuuri- ja urheiluministerinä.

Arhinmäki piti päätöstä apulaispormestariudesta vaikeana, koska se merkitsee kansanedustajan tehtävästä luopumista.

– Lopulta ratkaisussani painoi mahdollisuus päästä konkreettisesti edistämään koronanjälkeisessä ajassa kulttuuria ja liikuntaa, jotka ovat koronasta kaikkein pahiten kärsineitä aloja, hän luonnehti.

Apulaispormestari edustaa vasemmistoliittoa oman toimialansa lisäksi kaupunginhallituksessa ja kaupungin johtoryhmässä.

Virallinen vasemmistoliiton apulaispormestarin valinta tehdään valtuustoryhmän ja Helsingin piirijärjestön yhteiskokouksessa 15. heinäkuuta.

Arhinmmäen paikalle eduskuntaan nousee varasijalta europarlamentaarikko Silvia Modig, jos hän haluaa ottaa paikan vastaan. Jos Modig kieltäytyy, paikalle nousee Suldaan Said Ahmed..

Arhinmäen valinta tuo muutoksia myös eduskuntaryhmään. Vasemmistoliiton on valittava uusi ryhmänjohtaja Arhinmäen tilalle. Paikka täytetään puolueen kesäkokouksessa.