Hyppää sisältöön

Paula-myrskyn aiheuttamia vikoja korjataan vielä useita päiviä Koillismaalla

Vikoja korjataan muun muassa Taivalkoskella, Pudasjärvellä ja Kuusamossa. Myrskytuhojen laajuus ja paikoitellen erittäin hankalat maasto-olosuhteet maastossa hidastavat korjaustöitä.

Paula-myrskyn tuhoja Puolangan Suolijärvellä. Kuva: Timo SIhvonen / Yle

Paula-myrskyn aiheuttamien vikojen korjaamisessa voi mennä vielä useita päiviä, kertoo sähköverkkoyhtiö Caruna. Vikoja korjataan muun muassa Taivalkoskella, Pudasjärvellä ja Kuusamossa.

Carunan mukaan vikoja on korjaamassa kymmeniä asentajia, ja tuhoja kartoitetaan edelleen myös helikoptereiden avulla. Myrskytuhojen laajuus ja paikoitellen erittäin hankalat maasto-olosuhteet maastossa hidastavat korjaustöitä.

Keskijänniteverkon viat saataneen korjattua jo juhannuksen aikana, mutta koteihin ja vapaa-ajanasuntoihin sähköä jakelevan pienjännitteisen verkon vikojen korjaamiseen menee Carunan arvion mukaan useita päiviä.

Perjantaina hieman ennen puoltapäivää Taivalkoskella, Pudasjärvellä ja Kuusamossa oli yhteensä noin 540 taloutta ilman sähköä.

Caruna muistuttaa, ettei esimerkiksi sähkölinjojen päälle kaatuneita puita saa yrittää poistaa itse, sillä se on vaarallista.