1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Britannia

Koronasääntöjä rikkonut Britannian terveysministeri Matt Hancock eroaa: "Meidän, jotka päätämme näistä säännöistä, on noudatettava niitä itse"

Terveysministeri Hancock on ollut vastuussa Britannian toimista koronapandemian hallitsemiseksi ja rokoteohjelmasta.

Britannian terveysministeri Matt Hancock on ollut viime päivinä paljon julkisuudessa, kun tieto hänen salasuhteestaan sekä koronasääntöjen rikkomisesta tuli ilmi. Kuva: David Cliff / ddp / AOP

Britannian terveysministeri Matt Hancock eroaa tehtävästään. Hän ilmoitti erostaan lauantaina sen jälkeen, kun Sun -lehdelle vuodettiin toukokuussa kuvattua valvontakameramateriaalia, jossa hän pussailee kiihkeästi avustajansa kanssa. Mediatietojen mukaan kuvat on otettu toukokuun alkupuolella.

Hancock myönsi jo aiemmin, että halailu oman perheen ulkopuolisen henkilön kanssa oli koronasääntöjen vastaista.

Pääministeri Boris Johnson viestitti vielä perjantaina pitävänsä asiaa loppuun käsiteltynä. Oppositio jatkoi kuitenkin painostusta vaatien Hancockin eroa. Oppositiopuolueet ovat syyttäneet hallitusta ja Hancockia tekopyhyydestä, kun pussailukuvat tulivat julki. Britanniassa rajoitettiin tuohon aikaan muun muassa hautajaisten osanottajamääriä ja monet tavalliset kansalaiset saivat sakkoja koronasääntöjen rikkomisesta.

Hancock on ollut vastuussa Britannian toimista koronapandemian hallitsemiseksi ja rokoteohjelmasta.

Erokirjeessään Johnsonille Hancock myöntää pettäneensä ihmiset, jotka ovat uhranneet paljon pandemian vastaisessa taistelussa. Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun) Johnson on pahoillaan Hancockin eroilmoituksesta.

– Meidän, jotka päätämme näistä säännöistä, on noudatettava niitä itse. Siksi minun täytyy erota, Hancock sanoi Twitterissä jakamassaan videossa.

Löydät kaikki koronauutiset täältä.