1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kesäteatterit

Kranniteatterin kesänäytelmässä sykkivät sydämet ja soi musiikki: Kesähellu sekoittaa kenkäkaupan elämää

Romantiikkaa ja komediaa sisältävää musiikkinäytelmä Kesähellu ja hitit tulee ensi-iltaan 29. kesäkuuta. Esityksiä on Torniossa heinäkuun puoliväliin asti ja sen jälkeen Kranniteatteri tekee näytelmällään kolme vierailua.

Kesähellu ja hitit kesäteatteri lupaa katsojille teatteria, live-musiikkia ja -laulua, tanssia sekä iloista mieltä. Kuva harjoituksista, jossa näytelmän kesähellu, Tuomas Heinikoski, laulaa ja soittaa kitaraa Jennille eli Eveliina Halmeelle, kosketinten takana on Harry Wuite ja harjoitusta seuraa käsikirjoittaja-ohjaaja Anne Angeria. Kuva: Pirkko Kukko-Liedes / Yle

Länsirajalla esiintyvä Kranniteatteri joutui pitkään jännittämään, voidaanko näytelmää esittää kesällä ollenkaan. Harjoitukset aloitettiin erikoisjärjestelyin keväällä ja nyt "Kesähellu ja hitit" on valmis ensi-iltaan tiistaina 29. kesäkuuta.

Teatteriesitys Kesähellu ja hitit nähdään tänä kesänä puolentusinaa kertaa Torniossa Park-hotellin sisätiloissa, mutta teatteri tekee myös muutaman vierailun, joissa esitykset ovat ulkosalla.

– Esityksiä on Tornion lisäksi Aavasaksalla, missä olemme käyneet jo useana kesänä, sekä Suukosken Keitaalla ja Oulussa Hupisaarten teatterissa, kertoo Johanna Mattila, teatterin tiedottaja ja yksi esiintyjistä.

– Meillä on esityksissä aina teatteria, live-musiikkia, tanssia sekä iloista mieltä. Olen aina luottanut paikalliseen kulttuuriin ja siksi teen teatteria paikallisin voimin ensimmäisestä vuorosanasta valmiiseen esitykseen, sanoo ohjaaja-käsikirjoittaja Anne Angeria.

Tapahtumapaikkana kenkäkauppa, jossa sattuu yhtä ja toista

Romantiikkaa, komediaa ja musiikkia sisältävän Kesähellun tapahtumat sijoittuvat kenkäkauppaan, joka on inventaarion takia suljettuna. Hiljaista kenkäkaupassa ei silti ole.

Sisarukset Jenni, Laura ja Frans miettivät, jatkavatko kenkäkauppaa ollenkaan. Päätöstä hidastaa Jenni, jonka ajatukset ovat jossakin aivan muualla kuin kenkäkaupassa. Hän on nimittäin kohdannut ihanan, vähän resuisen, mutta suuria tunteita herättävän muukalaisen, Santerin.

Kaupassa käy säännöllisesti myös Kristian, kylän kroisos, joka liehittelee Jenniä, sekä Tanssi-Tiina, jolle elämä on tanssia. Angerian roolihahmo Kälkkä käy myös omilla asioillaan kenkäkaupassa.

Kesähellun käsikirjoituksen Angeria teki valmiiksi kevään aikana. Käsikirjoituksessa hän ottaa aina huomioon esittäjät ja muokkaa roolihahmoa myös heidän toiveidensa mukaan.

– Tämä on harvinainen konsepti ja tällaiseen en itse kyllä ole muualla törmännyt, toteaa teatterin tiedottaja Johanna Mattila.

Tärkeässä osassa on musiikki ja Kesähellussa kajahtaakin useita tuttuja hittejä.

Tänä vuonna Kranniteatterin lavalla nähdään rocklaulaja Jon Sebastian Säkkinen, tangolaulaja Tuomas Heinikoski, laulaja/laulunopettaja Eveliina Halme, musiikin monitoiminainen Anni Mesilaakso, pianisti Harry Wuite, tiedottaja Johanna Mattila sekä ohjaaja-käsikirjoittaja Anne Angeria.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.