1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Ville Tavio harkitsee perussuomalaisten puheenjohtajakisaan osallistumista, jos Riikka Purra ei lähde ehdolle: "Sitten tilanne olisi toinen"

Perussuomalaiset valitsee puolueelleen uuden puheenjohtajan elokuun puoluekokouksessa Seinäjoella. Toistaiseksi puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut vain yksi ehdokas.

Ville Tavio on toiminut perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajana keväästä 2019 lähtien. Kuva: Jani Saikko / Yle

Perussuomalaisten turkulainen kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio sanoo harkitsevansa puolueen puheenjohtajakisaan osallistumista.

Asialle on kuitenkin ehtona se, että puolueen varapuheenjohtaja Riikka Purra jättää kisan väliin.

– En ole lähtökohtaisesti ajatellut mukana olla, mutta jos Purra jostain syystä perääntyisi, asiaa varmaan täytyisi harkita uudelleen, Tavio sanoo.

Jäseniltä yhteydenottoja

Ville Tavio kertoo saaneensa jäsenistöltä jonkin verran yhteydenottoja, joissa häntä pyydetään lähtemään mukaan puheenjohtajakisaan.

– Minua on jonkun verran jäsenistöstä kyllä toivottu siihen, ainakin jonkun näköisen haastajan rooliin, mutta muutenkin.

Kun Jussi Halla-aho ilmoitti juhannuksen alla luopuvansa perussuomalaisten puheenjohtajan tehtävistä, alkoi puolueessa samantien seuraajan metsästys.

Suurimmaksi ennakkosuosikiksi on noussut varapuheenjohtaja Riikka Purra. Ville Taviokin ehti jo toivoa, että Purra lähtisi tavoittelemaan puheenjohtajuutta.

Riikka Purra ei ole kuitenkaan sanonut asiaan vielä juuta eikä jaata. Hän on luvannut palata asiaan myöhemmin.

– Olen esittänyt Purralle toiveen lähteä ehdolle kisaan, ja olen oikeastaan tässä vähän hänen ratkaisuaan odottamassa, Tavio sanoo.

Kaksi kuukautta aikaa

Aikaa perussuomalaisten Seinäjoen puoluekokoukseen (siirryt toiseen palveluun), jossa uusi puheenjohtaja valitaan, ei ole kuin alle kaksi kuukautta.

Ville Tavio on varovainen omasta ehdokkuudestaan, mutta sanoo harkitsevansa asiaa huolella, jos Purra päättäisi ettei lähde kisaamaan puheenjohtajuudesta.

– Sitten tilanne olisi toinen, mutta toivon yhä, että hän lähtisi ehdokkaaksi kisaan, Tavio sanoo.

Puheenjohtajakisaan on aiemmin ilmoittautunut valtakunnanpolitiikassa varsin tuntematon haastaja, lohjalainen Ossi Tiihonen.

Korjaus 2.7.2021 kello 12.51: Lisätty tieto Ossi Tiihosen ehdokkuudesta. Artikkelin julkaisun jälkeen myös tamperelainen Sakari Puisto ilmoittanut ehdokkuudestaan.

Lue lisää:

Perussuomalaisten Riikka Purra: "Perussuomalaisten tulevalta puheenjohtajalta vaaditaan hyviä hermoja"

Perussuomalaisten puheenjohtajakisan ennakkosuosikin asemat vahvistuivat – Ville Tavio toivoo Riikka Purran asettuvan ehdolle

Tutkija: Halla-ahon seuraaja on se, jonka kannattajat aktivoituvat – "Neljä vuotta sitten Homma-foorumilla mobilisoitiin kyytejä Jyväskylään"