1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sähköpotkulaudat

Kuopiossa sähköpotkulaudalla loukkaantuneita vain muutamia

Kesäkuussa katukuvaan ilmestyneet vuokrattavat sähköpotkulaudat eivät ole vielä työllistäneet juurikaan poliisia ja ensiapua Kuopiossa. KYSin tietojen mukaan sähköpotkulautaonnettomuuksissa loukkaantuneita on toistaiseksi vain muutamia.

Muualla Suomessa sähköpotkulaudoilla liikkujat ovat joutuneet useasti onnettomuuksiin. Kuopioon sähköpotkulautoja tuli parisen viikkoa sitten. Kuva: Antti Lähteenmäki / Yle

Vuokrattavat sähköpotkulaudat eivät ole vielä työllistäneet poliisia ja ensiapua Kuopiossa. Laudat ilmestyivät kaupungin katukuvaan parisen viikkoa sitten.

Helsingissä sähköpotkulaudat ovat jo parin vuoden ajan aiheuttaneet runsaasti onnettomuuksia ja vaaratilanteita. Tänä keväänä pelkästään Meilahden sairaalassa on hoidettu jo yli 140:tä sähköpotkulautaonnettomuudessa loukkaantunutta. Samalla päivystyslääkäreiden määrää on jouduttu lisäämään.

Kuopion yliopistollisen sairaalan tietojen mukaan Kuopiossa sähköpotkulautaonnettomuuksissa loukkaantuneita on toistaiseksi vain muutama yksittäinen henkilö. Ilmiö ei myöskään ole vielä näkynyt juurikaan Itä-Suomen poliisilaitoksen kenttätyössä.