1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rakentaminen

Rovaniemen uuden monitoimitalon yhteyteen rakennetaan liikuntahalli – kustannukset kasvavat 1,25 miljoonaa euroa

Monitoimitalohankkeen kokonaiskustannusarvio on nyt reilut 39 miljoonaa euroa. Lisäksi monitoimitalon vuokrakustannukset ovat noin 3,4 miljoonaa euroa vuodessa.

Uudisrakennus nousee Nivavaaran nykyisen koulurakennuksen kanssa samalle tontille.. Kahden rakennuksen väliin tehdään yhdyskäytävä. Kuva: Mia Sivula / Yle

Rovaniemen kaupungin sivistyslautakunta on hyväksynyt tiistaina Napapiiri-Nivavaara-Syväsenvaaran monitoimitalon päivitetyn hankesuunnitelman.

Lautakunta päätti, että liikuntasali tullaan toteuttamaan niin, että sen koko mahdollistaa turnausten ja suurten tapahtumien järjestämisen varhaiskasvatuksen, koulun ja iltakäytön lisäksi. Halliin tullaan rakentamaan myös 700 henkilön katsomo.

Sivistyslautakunnan puheenjohtajan Pertti Lakkalan mukaan Rovaniemellä on pulaa vastaavista halleista ja sellaisen tekeminen erillisenä hankkeena olisi paljon kalliimpaa kuin hallin tekeminen monitoimitalon yhteydessä.

Monitoimitalohankkeen kustannusten budjetti kasvaa suuremman liikuntahallin myötä kokonaisuudessaan 1,25 miljoonaa euroa. Monitoimitalohankkeen kokonaiskustannusarvio on nyt reilut 39 miljoonaa euroa.

Liikuntahallista tulee vuotuisia kustannuksia noin 130 000 euroa. Lisäksi monitoimitalon vuokrakustannukset ovat noin 3,4 miljoonaa euroa vuodessa.

Lautakunta päättikin esittää valtuustolle harkittavaksi poistoajan pidentämistä.

– Toivomme, että valtuusto pidentäisi 20 vuoden poistoaikaa, jotta vuotuiset kustannukset pienenisivät, Lakkala selittää.

Sivistyslautakunta päätti esittää, että hankkeelle varataan määräraha talousarvioon vuodelle 2022 ja taloussuunnitelmiin vuosille 2023-2026. Hankkeen jatkovalmistelu siirtyy tilajaostolle.

Vanha ja uusi rakennus yhdistetään käytävällä

Sivistyslautakunta päätti huhtikuussa, että Nivavaaran nykyinen koulurakennus peruskorjataan ja samalle tontille rakennetaan uudisrakennus. Rakennusten väliin tehdään yhdyskäytävä, jotta kulku tilojen välillä helpottuu.

Nivavaaran koulun puolelle tulevat lapset esiopetuksesta 3. vuosiluokkaan ja uudisrakennuksen puolelle peruskoulun loput luokat. Kouluravintola, nuorisotilat, Meän-huone, kouluterveydenhuolto ja oppilashuolto sijoitetaan myös uudisrakennukseen. Rakennukseen tulee pääasiassa suljettuja ja puoliavoimia oppimisympäristöjä.

Uudisrakennuksen rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kesäkuussa 2023. Rakennus on tarkoitus ottaa käyttöön elokuussa 2025. Vanhan koulun peruskorjaus on tarkoitus aloittaa kesäkuussa 2025 ja valmistua elokuussa 2026.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.