Hyppää sisältöön

Pohjois-Karjalan yritykset ovat saaneet valtion koronatukea yli 5 miljoonaa euroa

Alle puolet tukea hakeneista yrityksistä on saanut rahaa. Euroissa mitattuna eniten tukea on jaettu ravintola- ja matkailualan yrityksille.

Ravintola-alan yritykset ovat saaneet Pohjois-Karjalassa valtion kustannustukea yli 700 000 euroa. Kuva: Pekka Tynell / Yle

Koronasta kärsineille pohjoiskarjalaisille yrityksille on jaettu valtion kustannustukea jo yli viisi miljoonaa euroa. Euroissa mitattuna eniten tukea on jaettu ravintola- ja matkailualan yrityksille, yhteensä yli puolitoista miljoonaa euroa.

Kaikkiaan maakunnassa tukea on hakenut 766 yritystä. Tukea on tähän mennessä saanut 360 yritystä. Kustannustuen kolmas hakukierros päättyi viikko sitten ja osa hakemuksista on vielä vireillä.

Muutamat yritykset ovat saaneet tukea useamman kuin yhden kerran, sillä hyväksyttyjä tukipäätöksiä on jo nyt 426 eli enemmän kuin tukea saaneita yrityksiä.

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronapandemian vuoksi ja joilla on siksi vaikeuksia selvitä kiinteistä kuluista, kuten toimitilojen vuokrista.