1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hukkuminen

7-vuotias lapsi hukkui Porvoon uimahallissa iltapäiväkerhon aikana – kuutta ihmistä epäillään rikoksista

Poliisin mukaan uinnin valvonnassa oli lapsen hukkumishetkellä kahdeksan minuutin aukko.

Neljää valvojan tehtävissä ollutta ihmistä epäillään kuolemantuottamuksesta ja heitteillepanosta. Kuvituskuva. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Porvoon uimahallissa viime marraskuussa tapahtunut 7-vuotiaan lapsen hukkumiskuolema johtui valvonnan puutteesta, poliisi epäilee.

Poliisin mukaan uimahallin valvontakameroissa näkyy, että lapsen hukkumisen aikaan uinnin valvonnassa oli noin kahdeksan minuutin aukko.

Lapsi oli osallistumassa iltapäiväkerhon toimintaan, jossa ryhmän lapset olivat uimahallin monitoimialtaassa. Tutkinnanjohtaja Tero Tyynelän mukaan tapahtumahetkellä kerhossa ei ollut varsinaista ohjattua toimintaa, vaan vapaata uintia. Tallenteiden perusteella tilanteessa oli samalla tavalla valvomatta useampikin lapsi.

– Se, mikä tässä teki sen eron, oli varmaankin lasten uimataito, Tyynelä sanoi STT:lle.

Tapaus on siirtymässä syyteharkintaan. Poliisi epäilee yhteensä kuutta ihmistä rikoksista.

Neljää valvojan tehtävissä ollutta ihmistä epäillään kuolemantuottamuksesta ja heitteillepanosta. Tyynelän mukaan he ovat täysi-ikäisiä.

Lisäksi kahta esimiesasemassa ollutta ihmistä epäillään kuolemantuottamuksesta. Poliisin mukaan esimiehet eivät olleet varmistuneet siitä, että uimavalvojat olivat täysin selvillä toimenkuvastaan ja vastuistaan.

Tyynelän mukaan valvontakameratallenteiden perusteella tapahtumien kulku oli selkeä tutkinnan alusta lähtien.

– Tutkinnassa pyrittiin saamaan selville miksi näin pääsi tapahtumaan.

Tutkinnassa selvitettiin muun muassa uimavalvojien tehtäviä ja niihin liittyviä vastuukysymyksiä sekä uimahallin turvallisuuteen liittyviä määräyksiä, ohjeistusta ja turvallisuussuunnitelmia. Tarkastelussa oli myös se, millaista turvallisuuteen liittyvää ohjeistusta uimavalvojat olivat saaneet työnohjauksessa.

Aiheesta lisää:

7-vuotiaan hukkumista Porvoon uimahallissa tutkitaan kuolemantuottamuksena – poliisi: Turvallisuusjärjestely selvitetään alusta loppuun

Suru-uutinen Porvoon uimahallissa hukkuneesta lapsesta järkyttää koko kaupunkia – tapaus sattui iltapäiväkerhon aikana, poliisi on vielä vaitonainen