1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Turun Teatterisillan sateenkaaritähti joutui ilkivallan kohteeksi lähes heti maalaamisen jälkeen

Tähti maalattiin sillan pinnassa olevaan ympäristötaideteokseen keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Teatterisilta sai sateenkaarivärit Turussa
Teatterisilta sai sateenkaarivärit Turussa

Turun Teatterisillan pintaan maalattu sateenkaaritähti on joutunut ilkivallan kohteeksi. Teoksen päällä on ilmeisesti poltettu kumia sähköpotkulaudalla, tai muulla kulkuvälineellä

Sillan pinnassa olevan Jan-Erik Anderssonin ympäristötaideteoksen tähti maalattiin sateenkaaren väreihin keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Sateenkaariteoksen suunnitteli Andersson ja maalasi turkulainen graffititaiteilija Mr. Oddity.

– Sanotaan näin, että hienoja kaaria on tähän saatu aikaiseksi, mutta ne olisivat voineet ottaa kiinni tästä Valpuri Innamaan hiuskuviosta, joka tulee tähän sillan toiselta puolelta, Andersson naurahtaa sillalla.

Teatterisillan pinnassa olevassa teoksessa Turun Linnatontun tonttulakki ja 1500-luvulla eläneen turkulaisen kauppiaan Valpuri Innamaan hiuskiehkura kulkevat sillan poikki sen keskelle.

Sillan ympäristötaideteoksen ja siihen maalatun sateenkaarikuvion on suunnitellut taiteilija Jan-Erik Andersson. Kuva: Lassi Lähteenmäki

Turun kaupungin viestintäjohtaja Saara Malila kertoo, että tähti maalataan uudelleen.

Sillan maalaus sai alkunsa poistetusta sateenkaarisuojatiestä

Teatterisillan tähden maalaamiseen päädyttiin sen jälkeen, kun sillan edustalle, Itäiselle Rantakadulle maalattiin suojatiehen sateenkaaren värit. Värien oli tarkoitus olla paikalla kesän ajan.

Suojatien maalaus jouduttiin kuitenkin poistamaan poliisin pyynnöstä, sillä poliisin tulkinnan mukaan eri väreillä maalattu suojatie oli tieliikennelain vastainen. Sen jälkeen maalaus päätettiin tehdä sillalle.

Ilkivallasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Lisää aiheesta:

Sateenkaari maalataan Turun Teatterisillan pintaan torstain vastaisena yönä – koko siltaa ei maalata, vain tähti sillan pinnassa

Turun ilo sateenkaarisuojatiestä jäi lyhyeksi – kaupunki joutuu poistamaan monivärisen suojatien poliisin pyynnöstä

Sateenkaarisuojatie maalattiin Turkuun – ilmiö vielä harvinainen Suomessa