1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. infrarakentaminen

Väylävirasto keskeyttää Ranuantien eritasoliittymän ja nelostien Simon kohdan urakan hankinnan

Urakkakilpailussa kustannukset nousivat liian korkeiksi, joten Väylävirasto on päättänyt kilpailuttaa urakat erikseen. Ranuantien eritasoliittymä valmistuu silti suunnitellussa aikataulussa.

Nelostien remonttiin liittyvä Simon kohta ja Ranuantien eritasoliittymä on päätetty kilpailuttaa erikseen. Kuva: Jutta Marjakaarto / Yle

Väylävirasto keskeyttää nelostien remonttiin liittyvän Simon kohdan ja Ranuantien eritasoliittymän rakennusurakan hankinnan.

Käydyssä urakkakilpailussa saatujen tarjousten hinnat olivat merkittävästi ennakoitua kalliimpia. Tämän takia Väylävirasto tekee uuden kilpailutuksen pelkästään Ranuantien eritasoliittymästä. Tämä kilpailutus käynnistetään nyt nopeasti.

Simon taajaman kohdan osalta erillisestä hankinnasta päätetään myöhemmin syksyllä.

Väyläviraston projektipäällikkö Keijo Heikkilä kertoo yllättyneensä kustannustason noususta, sillä hankkeen tiesuunnitelmien kustannusarvio on tehty tänä keväänä. Uusi kilpailutus ei viivästytä Ranuantien eritasoliittymän valmistumisaikaa, joka on syksyllä 2023.

Aiemmin keväällä Väylävirasto päätyi myös keskeyttämään Kemin Ajoksen meriväylän ruoppaushankkeen liian suureksi kohonneiden kustannusten vuoksi. Myös ruoppausurakka on nyt jaettu kahteen erilliseen osaan.