1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Myrkytyskuolema

Turkulaismiesten huumekuolemissa ei merkkejä fentanyylistä

Tutkimusten mukaan kuolinsyynä on kuitenkin ollut joko huumausaineiden ja lääkeaineiden tai alkoholin ja lääkeaineiden yhteiskäytöstä johtuva myrkytys.

Poliisi on luokitellut kuolemat tapaturmiksi. Kuvituskuva. Kuva: Silja Viitala / Yle

Poliisi on edistynyt keväällä tapahtuneiden parikymppisten miesten kuolemantapausten selvittelyssä.

Kuolemien epäiltiin johtuvan poikkeuksellisen vaarallisesta lääke- tai huumausaineesta. Oikeuskemiallisissa tutkimuksissa vainajista ei löytynyt epäiltyä fentanyyliä.

Lounais-Suomen poliisilaitos tiedotti huhtikuussa nuorten miesten kuolemantapauksista. Huolta aiheutti poikkeuksellisen lyhyellä aikavälillä tapahtuneiden, samanikäisten miesten menehtyminen ja päihdehuoltoviranomaisilta tullut tieto, jonka mukaan tietyt alpratsolaamivalmisteet saattavat sisältää erittäin vaarallista fentanyylia.

– Kaikkiaan kuuden, noin 20-vuotiaan miehen oikeuslääketieteellinen kuolemansyyn tutkinta on valmistunut. Oikeuskemiallisissa tutkimuksissa vainajista ei ole löytynyt fentanyylia, kertoo rikosylikomisario Jari Riiali poliisin tiedotteessa.

Tutkimusten mukaan kuolinsyynä on kuitenkin ollut joko huumausaineiden ja lääkeaineiden tai alkoholin ja lääkeaineiden yhteiskäytöstä johtuva myrkytys. Kuolemat on luokiteltu tapaturmiksi.

Poliisin takavarikoimista ja rikosteknisessä laboratoriossa tutkituista alpratsolaamivalmisteista ei ole myöskään löydetty fentanyylia.

Lue lisää:

TS: Myrkkyhuume saattanut tappaa nuoria epäiltyä enemmän

Usean parikymppisen miehen epäillään kuolleen myrkytykseen Turussa huhtikuussa – katukaupan rauhoittava lääke syynä?