1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maanvyörymät

Kylpyläkaupunkiin iski voimakas mutavyöry Japanissa: useita kateissa, merestä löytyi kaksi ruumista

Rankkasade piiskasi Atamin kaupunkia ennen mutavyöryä. Alueelle on julistettu korkeimman tason evakuointivaroitus.

Kylpyläkaupunkiin iski voimakas mutavyöry Japanissa – useita kateissa, merestä löytyi kaksi ruumista
Kylpyläkaupunkiin iski voimakas mutavyöry Japanissa – useita kateissa, merestä löytyi kaksi ruumista

Voimakas mutavyöry iski lauantaiaamuna Atamin kaupunkiin Tokion länsipuolella Japanissa ja tuhosi useita rakennuksia. Ainakin kahden epäillään kuolleen, ja noin 20 henkilöä on yhä kadoksissa.

Mutavyöry iski kuumista lähteistään tunnettuun Atamiin alueelle, jossa sijaitsee muun muassa asuintaloja, ostoskatuja ja kuuluisa temppeli.

Japanin rannikkovartiosto löysi merestä mutavyöryn jälkeen kaksi ruumista. Heitä ei kuitenkaan ole virallisesti julistettu kuolleiksi, eikä tarkempia tietoja henkilöllisyydestä ole annettu julkisuuteen.

Rankkasateet ovat piiskanneet Japania tällä viikolla. Atamissa satoi Japanin yleisradioyhtiö NHK:n mukaan ennen mutavyöryä kahden vuorokauden aikana 313 millimetriä vettä, mikä on enemmän kuin heinäkuun keskimääräinen kuukausisademäärä, 243 millimetriä.

Pääministeri Yoshide Sugan mukaan pelastusviranomaiset ja armeija ovat aloittaneet pelastus- ja evakuointioperaatioita. Sugan mukaan maassa on varauduttava rankkasateiden jatkumiseen.

Alueelle on julistettu laaja korkeimman tason evakuointivaroitus.

Mutavyöry katkaisi lisäksi sähköt noin 2 800 kotitaloudesta, Tokion sähkövirasto TEPCO tiedottaa. Myös junaliikennettä on jouduttu keskeyttämään maassa.