Hyppää sisältöön

Karibialla riehuva Elsa-myrsky on vaatinut jo kaksi kuolonuhria – katso video myrskyn voimasta Dominikaanisessa tasavallassa

Hurrikaanista trooppiseksi myrskyksi laantunut Elsa on surmannut kaksi ihmistä Dominikaanisessa tasavallassa. Osuessaan Yhdysvaltain Floridaan myrskyn pelätään sorruttavan loputkin Miamin lähellä sijaitsevasta romahtaneesta kerrostalosta.

Elsa-myrsky riehui Karibialla
Elsa-myrsky riehui Karibialla

Karibialta kohti Yhdysvaltain Floridaa matkalla oleva Elsa-myrsky on saanut aikaan laajamittaisia tuhoja.

Hurrikaanista trooppiseksi myrskyksi laantunut Elsa on surmannut kaksi ihmistä Dominikaanisessa tasavallassa. Uhrit saivat surmansa maan lounaisosan Bahorucon provinssissa seinän kaaduttua heidän päälleen kovien myrskytuulten johdosta.

Aallot nousivat yli neljämetrisiksi maan pääkaupungissa Santo Domingossa.

Ennen osumistaan Dominikaaniseen tasavaltaan Elsa teki tuhojaan Barbadoksella, missä se irrotti talojen kattoja, repi puita irti maasta ja aiheutti tulvia.

Elsan tuulennopeus oli korkeimmillaan 85 mailia tunnissa eli lähes 40 metriä sekunnissa.

Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen NHC:n mukaan Elsan tuulennopeus on nyt noin 60 mailia tunnissa eli noin 27 metriä sekunnissa.

Floridassa puretaan osittain sortunutta kerrostaloa myrskyn pelossa

Elsa on tällä hetkellä Jamaikan ja Kuuban kohdalla. Sen odotetaan jatkavan matkaansa kohti Yhdysvaltoja ja iskevän Floridaan ensi viikon alussa.

Myrskyn pelätään sorruttavan loputkin Miamin lähellä sijaitsevasta romahtaneesta kerrostalosta.

Tästä syystä pelastustyöt talon raunioissa on keskeytetty, ja viranomaiset ovat aloittaneet kerrostalon vielä pystyssä olevan osan purkamisen.

– Toivomme pystyvämme purkamaan loput rakennuksesta ennen myrskyä, Miami-Daden piirikunnan pormestari Daniella Levine Cava sanoi.

Raunioista on löydetty tähän mennessä yhteensä 24 kuolonuhria. 124 ihmistä on edelleen kadoksissa romahtamisen jäljiltä.

Levine Cavan mukaan pelastustöitä jatketaan Elsa-myrskyn laannuttua.

5.7.2021 Dominikaanisen tasavallan pääkaupungin nimi korjattu

Lisää aiheesta:

Floridan talon romahduksessa eloonjääneitä on etsitty jo lähes viikko – Biden matkustaa torstaina Miamiin

Floridassa romahtaneen talon asukkaita rauhoiteltiin, ettei tutkimuksissa löydetyistä vakavista rakennevioista tarvitse olla huolissaan