1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. asevelvollisuus

Onttolassa kaikki uudet alokkaat saavat koronarokotuksen – 152 varusmiestä astuu palvelukseen erityisjärjestelyin

Kyseessä on neljäs saapumiserä, joka aloittaa asepalveluksensa erityisjärjestelyin. Varusmiehet osastoidaan tavallista pienempiin ryhmiin, minkä lisäksi vältetään isojen joukkojen siirtelyä ja yhtäaikaisia oppitunteja. Kiinni ollaan myös aiempaa pidempään. Puolustusvoimat kertoo rokottavansa kaikki uudet alokkaat koronaa vastaan.

Korona vaikuttaa varusmiesten lomiin. Palveluksessa ollaan pidempi ajanjakso kerrallaan, ja vastaavasti myös loma on useamman päivän mittainen. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Pohjois-Karjalassa Onttolan rajajääkärikomppaniassa astuu tänään palvelukseen 152 uutta alokasta. Kyseessä on neljäs saapumiserä, joka aloittaa asepalveluksensa erityisjärjestelyin.

Varusmiehet osastoidaan tavallista pienempiin ryhmiin, minkä lisäksi vältetään isojen joukkojen siirtelyä ja yhtäaikaisia oppitunteja.

Puolustusvoimat kertoo myös rokottavansa kaikki uudet alokkaat koronaa vastaan.

– Onttolassa rokotetaan kaikki alokkaat ja palveluksessa olevat alikersantit ja kuljettajat viikolla 29. Siitä 12 viikon päästä sitten toinen rokote, kertoo saapumiserän johtaja, luutnantti Ida Auvinen.

Korona vaikuttaa myös varusmiesten lomien pituuteen. Palveluksessa ollaan pidempi ajanjakso kerrallaan, ja vastaavasti myös loma on useamman päivän mittainen.

– Alokkailla on reilu viikko vapaata, ja he ovat 2–4 viikkoa palveluksessa, Auvinen sanoo.

Auvisen mukaan aiemmat saapumiserät ovat suhtautuneet pidempiin vapaisiin hyvin, koska pidempi loma auttaa palautumisessa.

Lisää Pohjois-Karjalan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.