1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lappi

Lapin pelastuslaitoksen entistä työntekijää syytetään törkeästä kavalluksesta ja väärennöksestä

Lapin pelastuslaitoksen palveluksessa ollutta työntekijää syytetään törkeästä kavalluksesta ja väärennöksestä. Työntekijä kavalsi pelastuslaitokselta kuusinumeroisen summan rahaa vuosina 2015–2020. Rikosepäily paljastui viime tammikuussa.

Syytetyn työntekijän työtehtävää ei ole kerrottu julkisuuteen. Lapin pelastuslaitoksen nykyinen tai entinen johto eivät ole epäiltyinä. Kuva: Pekka Viinikka / Yle

Aluesyyttäjä on nostanut Lapin pelastuslaitoksen työntekijää vastaan syytteet törkeästä kavalluksesta ja väärennöksestä.

Lapin pelastuslaitos tiedotti toukokuussa pelastuslaitoksen palveluksessa olleeseen henkilöön kohdistuvasta rikosepäilystä. Lapin vt. pelastusjohtaja Markus Aarto kertoi silloin, että Lapin pelastuslaitoksen työntekijän epäillään kavaltaneen työpaikaltaan kuusinumeroisen summan rahaa vuosina 2015–2020.

Rikosepäily paljastui jo tammikuussa, mutta pelastuslaitos kertoi asiasta vasta toukokuussa poliisitutkinnan turvaamiseksi. Rikos on tapahtunut Rovaniemellä.

Aarto kertoi toukokuussa, että kyseessä on pelastuslaitoksen pitkäaikainen työntekijä. Epäillyn työsuhde päättyi heti, kun rikosepäily paljastui.

Tapauksen käsittely jatkuu Lapin käräjäoikeudessa. Käsittelypäivämäärä ei ole vielä tiedossa.

Lue lisää aiheesta:

Lapin pelastuslaitoksen entistä työntekijää epäillään kavalluksesta – Pelastusjohtaja Markus Aarto: kyseessä on "kuusinumeroinen summa"

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.