1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Viranomaisella ei huomautettavaa Oulun kaupunginsairaalan koronaepidemian hoidossa

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston mukaan Oulun kaupunginsairaalan koronaepidemian hoidossa ei ole moitittavaa. Sairaalassa ei todettu sellaisia laiminlyöntejä tai epäasianmukaista toimintaa, joka olisi aiheuttanut yksittäisenä tapahtumana viruksen leviämisen.

Oulun kaupunginsairaalassa koronavirus pääsi leviämään sattohoitopotilaiden osastolle, ja sairastutti myös henkiläkuntaa. Kuva: Marko Väänänen / Yle

Kevään aikana sairaalassa todettiin yli sata tartuntaa henkilöstöllä ja potilailla. Kevään aikana kahden tartuntuntasarjan aikana kuoli 23 kaupunginsairaalan potilasta koronavirukseen liittyen.

Aluehallintovirastolla oli syytä epäillä potilasturvallisuuden vaarantuneen Oulun kaupunginsairaalassa, joten aluehallintovirasto otti oma-aloitteisesti asian selvitettäväkseen maaliskuussa 2021. Tämän jälkeen aluehallintovirastoon tuli kaupunginsairaalan koronaepidemiaan liittyen useita epäkohtailmoituksia.

Aluehallintoviraston saaman selvityksen perusteella epidemian kulku kaupunginsairaalassa selvitettiin asianmukaisesti Oulun kaupungin hyvinvointipalveluiden ja Oulun yliopistollisen sairaalan yhteistyönä. Aluehallintovirasto katsoi Oulun kaupunginsairaalan varautumisen koronaviruspandemian hoitoon olevan asianmukaista käytettävissä olevien terveydenhuollon voimavarojen puitteissa.

Selvityksen mukaan kaupunginsairaala toimi epidemian hoidossa asianmukaisesti siitä huolimatta, että epidemia oli seurauksiltaan hyvin vakava.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.