1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kunnanjohtajat

Iitin kunnanjohtajaksi valittiin tiukassa äänestyksessä Jarkko Salonen

Salonen toimii tällä hetkellä Iitin hallinto- ja talousjohtajana. Kunnanvaltuuston kokouksessa tehtiin muutosesitys, jonka johdosta Salonen valittiin tehtävään yhden äänen erolla. Salonen uskoo, että kunnalla on edessään useita haasteita.

Jarkko Salonen valittiin Iitin kunnanjohtajaksi tiukassa äänestyksessä. Kuva: Cay Leppälä

Iitin kunnanjohtajaksi on valittu Jarkko Salonen. Salonen toimii tällä hetkellä Iitin hallinto- ja talousjohtajana.

Päätöksen teki kunnanvaltuusto tiistai-iltana. Kunnanhallitus oli päättänyt niukalla äänienemmistöllä esittää kunnanjohtajaksi Sulkavan kunnanjohtajaa Juho Järvenpäätä. Valtuuston kokouksessa tehtiin kuitenkin muutosesitys, jonka johdosta Salonen valittiin tehtävään yhden äänen erolla, äänin 14–13.

– Äänestys meni tiukalle, mutta palaute oli hyvää valtuustolta, kun istuimme kahvilla illalla. Uskon, että kun uusi valtuusto aloittaa, yhteistyö on helppo aloittaa. Olemme tuttuja kaikkien kanssa, eikä hampaankolossa ole mitään, Salonen kertoo.

Salonen uskoo, että kunnalla on edessään useita haasteita ja muutoksia esimerkiksi sote-uudistuksen ja väkiluvun laskun myötä. Hänestä on aikaisempaa tärkeämpää panostaa asukaskokemukseen. Kunnalla on myös valttikortteja.

– Meillä on Kimolan kanava ja Kymiring. Nyt on maalle muuttamisen ja etätyön buumi. Ne antavat uusia mahdollisuuksia.

Kunnanjohtajan tehtävät eivät ole Saloselle tuntemattomia, sillä hän on toiminut kunnanjohtajan sijaisena. Salonen nousee mielellään aikaisempaa näkyvämpään rooliin kunnassa.

Uuden kunnanjohtajan on tarkoitus aloittaa tehtävässään jo syksyllä.