Hyppää sisältöön

Kansanedustaja Mauri Peltokangas pyrkii perussuomalaisten varapuheenjohtajaksi

Keski-Pohjanmaalla Kokkolassa asuva kansanedustaja oli puolueensa ääniharava Vaasan vaalipiirissä vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Mauri Peltokangas ilmoitti kesäkuussa, ettei aio tavoitella puolueen puheenjohtajuutta Jussi Halla-ahon jättäessä tehtävän. Kuva: Petra Haavisto / Yle

Kansanedustaja Mauri Peltokangas lähtee tavoittelemaan perussuomalaisten varapuheenjohtajuutta.

– Takuuvarma linja ja kädet multaan olkoon lause johon kiteytän vahvuuteni, Peltokangas kommentoi asiaa omalla Facebook-tilillään (siirryt toiseen palveluun).

Kansanedustaja ilmoitti kesäkuussa, ettei aio tavoitella puolueen puheenjohtajuutta.

Keski-Pohjanmaalla Kokkolassa asuva kansanedustaja oli puolueensa ääniharava Vaasan vaalipiirissä vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Peltokangas sai yli 13 000 ääntä.

Kesäkuussa Kokkolan kunnallisvaaleissa Mauri Peltokangas ylsi äänikuninkaaksi 1083 äänellä ja toi neljä lisäpaikkaa valtuustoon perusuomalaisille.

Puolueen tämänhetkinen johtaja Jussi Halla-aho ilmoitti yllättäen muutama viikko sitten jättävänsä tehtävän.

Puolueen nykyinen varapuheenjohtaja Riikka Purra on noussut yhdeksi Halla-ahon seuraajasuosikiksi. Purra on kertonut harkitsevansa ehdokkuutta.

Lue lisää: Puheenjohtajuutta pohtiva perussuomalaisten Riikka Purra: "Minulla ei ole hirvittävän suurta hinkua tällaiseen pestiin"

Niin puolueen uudesta puheenjohtajuudesta kuin varapuheenjohtajuudesta päätetään Seinäjoen puoluekokouksessa elokuun puolivälissä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Keskipohjanmaa-lehti (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Kokkolan poliittiset kärkipaikat selviävät ehkä jo tällä viikolla