1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Koronatartuntamäärä kasvanut Turussa, altistumisia tullut ravintoloissa, rokotukset etenevät täydellä vauhdilla

Altistumisia on tapahtunut kaupungin mukaan ravintoloissa. Maskin käytöstä, käsienpesusta ja turvaväleistä on kaupungin mukaan huolehdittava tarkasti.

Koronaepidemia on Varsinais-Suomessa edelleen perustasolla, mutta tartuntamäärät ovat kasvaneet. Kuva: Jouni Koutonen / Yle

Koronatilanne on kiihtymässä Turussa. Kaupungissa todettiin viime viikolla 59 koronavirustartuntaa. Ilmaantuvuusluku Turussa on nyt 42 sataa tuhatta ihmistä kohti viimeisen kahden viikon ajalta.

– Turun koronatilanne on huonontunut ja tartuntamäärät kasvaneet. Tartuntoja saadaan esimerkiksi ravintoloissa. Toivomme, että ihmiset muistaisivat edelleen huolehtia turvaväleistä, maskin käytöstä ja käsihygieniasta. Jos tartuntamäärät kasvavat edelleen, vaarana on rajoitusten lisääntyminen, toteaa ylilääkäri Suvi Vainiomäki.

Jalkapallon EM-kisamatkoista Pietarista tuli Turkuun 23 tartuntaa, joista seurasi 7 jatkotartuntaa. Koko Varsinais-Suomessa Pietarin tartuntoja oli maanantaihin mennessä todettu 36.

Sataman matkustajamäärät kymmenkertaistuneet

Turun kaupungin mukaan kesälomakausi näkyy laivaliikenteessä. Matkustajamäärät ovat kymmenkertaistuneet lähiviikkoina.

Suurimmalla osalla matkustajista on todistus saadusta rokotuksesta, negatiivisesta koronatestistä tai sairastetusta tartunnasta.

Pietariin matkustamista tulee kaupungin mukaan välttää.

Ensimmäisen rokotteen saanut vähän yli puolet

Ensimmäisen rokotusannoksen on saanut vajaat 110 000 turkulaista, mikä on 56 prosenttia kaupunkilaisista. Toisen rokotteen saaneita on noin 41 600, eli 21 prosenttia asukkaista

Rokotuksia annetaan täydellä kapasiteetilla messukeskuksessa elokuun 16. päivään asti. Sen jälkeen rokotuskeskus siirtyy Satakunnantielle.

Rokotusten sujuvuuden vuoksi kaupunki toivoo, ettei varattuja rokotusaikoja muutettaisi.