1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Siilinjärven Pesis

Siilinjärven Pesis kaipaa lisää katsojia lehtereille – suoratoiston kautta pelejä katsotaan kuitenkin hyvin

SiiPessä ollaan huolissaan siitä, että pesäpallopeleissä ei käy tarpeeksi katsojia. Miesten peleihin olisi tavoitteena saada tuhat katsojaa, kun nyt lehtereille kipuaa keskimäärin vajaat 700 katsojaa. Lipputulot olisivat seuralle tärkeitä.

Pesisharjoitukset menossa Mantun kentällä Siilinjärvellä. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Siilinjärven Pesiksessä eli SiiPessä ollaan huolissaan siitä, että yleisöä käy pesäpallopeleissä liian vähän.

SiiPen miesten peleissä katsomokeskiarvo on 663 ja naisissa 186. Yleisöä pitäisi saada lehtereille enemmän, jotta toiminta olisi kannattavaa myös jatkossa.

SiiPen puheenjohtaja Jukka Pasanen on kuitenkin toiveikas, että miesten Superpesiksen peleissä tuhannen katsojan raja menee rikki kesän aikana.

– Sitten kun lehtereillä alkaa olla tuhat katsojaa, niin on mukava pelaajienkin toimia, kun katsomosta löytyy ääntä ja väriä. Uskon, että Hyvinkään Tahkon pelissä tuhat katsojaa menee rikki.

SiiPen toiminnanjohtaja Teemu Huhtakangas pohtii, ovatko ihmiset siirtyneet katsomaan peliä suoratoiston välityksellä.

– Suoratoiston kautta pelejämme katsoo 6 000 ihmistä, Huhtakangas sanoo.

Huhtakankaan mukaan seura liikkuu nyt sietokykynsä rajoissa, mikäli lipputulot eivät kasvaisi. Tällä hetkellä toiminnan pyörittämisessä auttavat yhteistyökumppanit.

Pari vuotta sitten SiiPen kotikentälle rakennettiin uusi huoltorakennus, joka oli seuralta iso taloudellinen ponnistus. Tulevaisuudessa pesäpalloliitto vaatii myös katettua katsomoa 1 500 hengelle.

– Seurana meillä yksin ei ole varaa sitä rakentaa. Olemme käyneet keskustelua kunnan kanssa ja etsimme keinoa, jolla katettu katsomo olisi järkevintä toteuttaa, Pasanen sanoo.

Lisäksi seura tarvitsisi kunnolliset talviharjoitusolosuhteet.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.