1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työvoimapula

Työvoimapulaan apu ulkomailta? Savonlinnassa panostetaan kansainväliseen rekrytointiin

Savonlinnan työvoimapula ei ole lähiaikoihin hellittämässä itsestään, joten nyt haetaan ratkaisua ulkomailta. Kaupunki pyrkii kehittämään yritysten valmiuksia kansainväliseen rekrytointiin, jotta pätevää työvoimaa saataisiin alueella enemmän.

Esimerkiksi hoiva-alaa vaivaa kroonistuva työvoimapula. Tähän toivotaan apua ulkomaisista ammattilaisista. Kuva: Jari Kovalainen / Yle

Savonlinnan seutua vaivaa työvoimapula. Kaupungin elinkeinopalveluiden mukaan työvoimapulan uskotaan kasvavan vain entisestään lähitulevaisuudessa.

Pelkästään teollisuuden ja teknologian alat tulevat tarvitsemaan alueelle 250-300 uutta työntekijää vuosittain. Myös hoiva-alalla ja ravintola-alalla on vaikeuksia löytää riittävästi työntekijöitä.

Savonlinnan elinkeinopalvelut kannustavat Savonlinnan yrittäjiä kansainvälisiin rekrytointeihin verkostohankkeilla. Esimerkiksi yritysten valmiuksia rekrytoida ulkomaisia työtekijöitä pyritään kehittämään. Samalla halutaan hälventää kansainvälisiin rekrytointeihin liittyviä kielteisiä mielikuvia.