Hyppää sisältöön

Hyväntekeväisyyspyöräily Team Rynkebyn Oulun-joukkue polkee Kainuun kautta Lappiin – yli 1 400 kilometrin urakka on vaatinut kuukausien valmistautumisen

Lämmin sää tuo oman sävynsä tämän vuoden polkemisurakkaan, mutta joukkue on varautunut siihenkin: juoma- ja ruokataukoja on riittävästi. Tukena ovat myös huoltojoukot.

Team Rynkebyn Oulun-joukkueella on poljettavanaan yli 1 400 kilometrin matka Kainuun kautta Lappiin. Mukana on liki 50 pyöräilijää. Kuva: Team Rynkeby/Samuli Romppainen

Hyväntekeväisyyspyöräily Team Rynkebyn Oulun-joukkue starttasi yhdeksän päivän kierrokselleen Oulun kaupungintalon edustalta perjantaina. Liki 50 pyöräilijää polkee yli 1 400 kilometrin matkan Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kautta Lappiin. Päätepysäkki on Levillä.

Pyöräilyllä kerätään varoja syöpäsairaiden lasten ja heidän perheidensä hyväksi.

Suomessa on tänä vuonna kahdeksan Team Rynkeby – God Morgonin joukkuetta, yhteensä yli 300 pyöräilijää.

Perinteisesti joukkueet ovat pyöräilleet Suomesta Pariisiin, mutta koronan takia jo toisen kerran peräkkäin joukkueet polkevat itse suunnittelemansa reitin kotimaassa.

Oulun joukkueella on nyt viides kausi menossa.

Team Rynkebyn Oulun-kapteeni Samuli Romppainen, kertoo että valmistautuminen yhdeksän päivän koitokseen on aloitettu jo viime lokakuussa. Ohjelmassa on ollut sauvakävelyä, sisäpyöräilyä ja keväästä lähtien pyöräilytreeniä maatiellä.

Lämmin sää tuo oman sävynsä tämän vuoden polkemisurakkaan. Huolto kuitenkin pelaa, Romppainen vakuuttaa.

– Neste on tärkein juttu. Meillä on reissun varrella ruoka- ja välihuoltotaukoja, joten suolapuolikin pysyy hyvin kunnossa. Lisäksi olemme onneksi päässeet treenaamaan lämpimissä olosuhteissa, eli jokainen on päässyt myös säätämään kehonsa termostaattia.

Kelta-asuisen joukkueen ja muiden tiellä liikkujien turvallisuutta ovat vahtimassa huoltojoukot. Romppainen kertoo, että pyöräilijäporukka jakautuu kahteen ryhmään. Kummankin ryhmän perässä ajaa vilkkuvaloilla varustettu auto.

– Kärsivällisyyttä tarvitaan. Kun autoilija lähtee pyöräilijöiden ohi, hänen on hyvä pitää 1,5 metrin turvaväli ryhmään. Meille voi vaikka vilkuttaa, ja me vilkutamme iloisesti takaisin, Romppainen sanoo.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.