1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS)

HUSin toimitusjohtaja vaihtuu – Juha Tuominen jää työkyvyttömyyseläkkeelle

Tuominen on sairastanut vuosikymmenien ajan vähäoireista MS-tautia, joka on nyt aktivoitunut uudelleen. HUSin hallitus ottaa kantaa uuden toimitusjohtajan valintaan elokuussa.

Juha Tuominen kuvattuna maaliskuussa 2021. Kuva: Mikko Koski / Yle

HUSin toimitusjohtaja Juha Tuominen jää työkyvyttömyyseläkkeelle 1. elokuuta alkaen, HUS tiedottaa.

Tuominen on sairastanut vuosikymmenien ajan vähäoireista MS-tautia. Taudin nyt uudelleen aktivoiduttua Tuominen on jäänyt sairauslomalle 5. heinäkuuta alkaen lääkärien suosituksesta.

– HUSia ei voi johtaa vajaakuntoisena, toimitusjohtajan pitää olla täydessä iskussa. Siksi jätän tehtävän raskain mielin, Tuominen kirjoittaa Twitterissä.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Tuominen valittiin HUSin toimitusjohtajaksi elokuussa 2018. Sitä ennen hän oli Terveystalon johtava ylilääkäri ja johtoryhmän jäsen.

HUSin toimitusjohtajan tehtäviä hoitavat toistaiseksi hallintosäännön mukaisesti johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi ja hänen ollessa estynyt tai poissa, tehtäviä hoitaa hallintojohtaja Lauri Tanner.

HUSin hallitus ottaa kantaa uuden toimitusjohtajan valintaan 16. elokuuta pidettävässä kokouksessa.

Lue myös:

HUS:in uusi toimitusjohtaja Terveystalon Juha Tuominen: "Pyrin vaikuttamaan soteen, mutta ei tämä ole mikään yhden miehen show"