1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Ensimmäistä rokotetta hakeville avataan Ouluhallilla oma rokotuspiste

Ensimmäistä rokotetta ottaville avataan ensi viikolla Ouluhallille oma rokotepiste. Sille ei tarvitse varata aikaa. Palvelu avataan ensi viikon tiistaina, ja se jatkuu perjantaihin.

Ouluhalliin avataan oma rokotepiste ensimmäistä koronarokotusta hakeville ti 13.7.2021. Kuva: Taneli Kärki / Yle

Ajanvaraukseton rokotepiste on tarkoitettu ensimmäistä rokoteannosta hakeville. Palvelu avataan ensi viikon tiistaina, ja se jatkuu perjantaihin. Linja avataan taas seuraavana tiistaina seuraavaan perjantaihin.

Oulun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri, apulaisylilääkäri Jarkko Huusko kertoo, että näin halutaan tiivistää rokotetahtia ensimmäisen rokotteen ottajien osalta.

– Oulussa 12-19 vuotiaiden rokotuksia on otettu vajaa 17 % ikäryhmästä. Luku on toivottua alhaisempi. Toki pitää muistaa, että ajanvaraus tälle ikäryhmälle on ollut auki vasta muutaman viikon, kertoo Huusko.

Rokotteita on tarjolla päivittäin noin 300–400 kpl, ja niitä varten Ouluhalliin järjestetään oma jono. Rokotteiden loppumisesta tiedotetaan päiväkohtaisesti rokotussivulla. Ouluhallille voi edelleen varata myös ajan Oulun Omahoidosta tai puhelimitse.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.