1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Espanja

Espanjassa vastaisku koronabluesille – ulkoilmakonsertti ”suojakuplissa”

Barcelonan kupeeseen luotiin scifielokuvaa muistuttava konserttimiljöö: 20 muovista suojakuplaa, joiden sisällä konserttiyleisö sai villiintyä rauhassa. Espanjan koronatilanne on heikentynyt viime aikoina.

Espanjassa vastaisku koronabluesille – ulkoilmakonsertti ”suojakuplissa”
Espanjassa vastaisku koronabluesille – ulkoilmakonsertti ”suojakuplissa”

Espanjassa hyödynnettiin kekseliäisyyttä konsertin järjestämisessä korona-aikaan.

Yli vuoden kestäneiden rajoitusten jälkeen suuret muoviset kuplat antoivat turvapaikan tanssille Esplugues de Llobregatin kaupungissa lähellä Barcelonaa.

Ulkoilmakonserttia varten pystytettiin 20 muovista ”suojakuplaa”, joihin mahtui liki 40-päinen yleisö.

Yleisö sai seurata Miki Nunezin esitystä omien seurueidensa kesken ostoskeskukseen rakennetussa, scifielokuvamaisessa ympäristössä. Kaikille oli jaettu omat kuulokkeet.

Deltamuunnos kirittää tartuntalukemia

Espanjan Kataloniassa viranomaiset ovat ilmoittaneet ottavansa jälleen käyttöön koronarajoituksia tartuntamäärien kasvun vuoksi.

Alueella on viime päivinä havaittu poikkeuksellisen paljon viruksen deltamuunnosta.

Kuluvasta viikonlopusta alkaen kaikki yökerhot suljetaan. Yli 500 hengen ulkoilmatapahtumiin vaaditaan todistus negatiivisesta koronatestistä tai todistus rokotuksesta.

Espanjassa Kanariansaaret sekä Valencian alue Välimerellä ovat pyytäneet maan hallitukselta ulkonaliikkumiskiellon palauttamista. Syynä ovat nopeasti nousevat tartuntaluvut nuorten ja rokottamattomien keskuudessa.

Lue myös:

Koronatartunnat lisääntyvät vauhdilla Espanjassa, Portugalissa ja Kyproksella – Suomessa on poikkeuksellisen pienet kuolinluvut

Korona vei Aurinkorannikolta eläkeläiset, mutta toi etätyöläiset – ”Pyöräilen läppäri mukana, ja välillä istun palmun alle tekemään töitä”