Hyppää sisältöön

Kiiminkijoen siltatyömaa suljetaan yhden kaistan osalta yöksi – Oulu-Kemi- osuus valmistuu vielä syksyn aikana

Valtatie 4:n Kiiminkijoen ylittävän sillan pohjoiseen suuntautuva liikenne ohjataan kiertotielle yön ajaksi päällystystöiden vuoksi. Pohjoiseen suuntaan ajava liikenne ohjataan kiertotielle 12.–13. heinäkuuta klo 21.00–6.00.

Päällystyö sulkee pohjoiseen menevän ajokaistan 12.-13.7- välisenä aikana klo 21-06. Kuva: Väylä

Valtatie 4:n parannustyöt etenevät Oulu-Kemi- osuudella. Päällystyöt jatkuvat Kiiminkijoen eteläpuolella sijaitsevan Jokelantien ylittävän Kurkelan risteyssillan ja pohjoispuolella sijaitsevan Asemakyläntien ylittävän Kärpän risteyssillan kohdilla.

Kiertotie kulkee Haukiputaalla maantien 848:n Haukiväylän ja maantie 8460:n Kiiminkijoentien kautta. Kiertotie koskee vain pohjoiseen ajavia autoilijoita. Etelän suuntaan ajavalle liikenteelle valtatie 4 pysyy käytössä myös päällystystöiden ajan.

Väyläviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilän mukaan Kiiminkijoen päällystyön jälkeen on vielä muutama kohde kesken.

– Kun ne saadaan valmiiksi, on koko nelivuotinen urakka valmis. Lokakuun lopulla pitäisi olla kaikki suunnitellut työt tehtynä, kertoo Päkkilä.

Seuraavaksi jatkuvat Pohjois-Ii–Olhava-välillä päällystystyöt.

– Nekin ovat hyvässä vauhdissa, joiden jälkeen alkavat kohteessa keskikaidetyöt, kertoo Päkkilä.

Vt 4:n parantaminen välillä Oulu-Kemi on sisältänyt työkohteita Kempeleessä, Oulussa, Iissä ja Simossa. Muutostöillä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä elinkeinoelämän kuljetusten toimintavarmuutta. Hankkeen kustannusarvio on 173 miljoonaa euroa.

Lue myös: Väylävirasto keskeyttää Ranuantien eritasoliittymän ja nelostien Simon kohdan urakan hankinnan

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.