1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. raitioliikenne

Ratikan testit etuajassa: Alkaa liikkua nyt myös Hatanpään valtatiellä Tampereella

Ensimmäiset koeajot Hämeenkadun ja linja-autoaseman välillä tehdään tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Samaan aikaan tiellä tehdään asfaltointeja, joten varovainen pitää olla. Liikenne kaikilla ratikan osuuksilla alkaa 9. elokuuta.

Ratikka liikkuu ensimmäistä kertaa Hatanpään valtatiellä Tampereella tällä viikolla. Kuva: Pasi Tiitola/ Raitiotieallianssi

Ratikka liikkuu ensimmäistä kertaa Hatanpään valtatiellä Tampereella tällä viikolla. Ensimmäiset koeajot Hämeenkadun ja linja-autoaseman välisellä rataosuudella tehdään yöaikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Liikennöinti kaikilla osuuksilla alkaa 9. elokuuta.

Hatanpään valtatie on viimeinen linjan osuus, jolla koeajot aloitetaan. Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö sanoo, että rakentaminen ja käyttöönotto ovat edenneet etuajassa.

– Koeliikenteen sujumista seuratessa on ollut myös mahtavaa nähdä, kuinka tamperelaiset ovat jo ottaneet ratikan omakseen. Koko liikenteen aloitus on lähellä, ja koska koronatilanne on Pirkanmaalla helpottanut, päästään ratikkaa juhlimaan livetapahtumalla 8. elokuuta, Sirviö kertoo tiedotteessa.

Hatanpään valtatiellä testataan rataa kahdella vaunulla yhtä aikaa. Koeajoalueilla liikutaan ensin hitaalla, noin viiden kilometrin tuntinopeudella, ja liikenteen sujumista turvataan liikenteenohjaajilla. Ensimmäisenä yönä testataan myös jo varsinaista liikennöintinopeutta, joka Hatanpään valtatiellä on enimmillään 30 kilometriä tunnissa.

Samalla viikolla kuin koeajot Hatanpään valtatiellä tehdään öisin ajoratojen loppuasfaltointeja. Liikenteenohjaajat turvaavat liikennettä sekä koeajojen että asfaltointitöiden osalta.

– Ratikka liikkuu nyt uusille alueille, joten on syytä jälleen muistuttaa liikenneturvallisuudesta. Varsinkin nyt, kun koeajoalueella tehdään myös laajasti asfaltointitöitä, toivomme, että koeajoja ei tultaisi seuraamaan paikan päälle, Tampereen Raitiotie Oy:n projekti-insinööri, koeajokoordinaattori Niina Uolamo toivoo.

Ratikka liikkuu Hämeenkadulta vaihdekolmion kautta Hatanpään valtatielle ja siellä Verkatehtaankadun, Suvantokadun ja Vuolteenkadun liittymien ohi linja-autoasemalle saakka. Koeajoja jatketaan yöaikaan vielä keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Perjantaina 16.7. ratikan voi bongata Hatanpään valtatiellä päiväaikaan.