1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Raisio Oyj

Elintarvikeyhtiö Raision uusi tehdas aloittaa lähiviikkoina täyden tuotannon – alkuvaiheessa tehdas työllistää 20 henkeä

Raisio kertoi rakentavansa tehdasalueelleen Raisioon uuden, välipaloihin ja kaurajuomiin keskittyvän tuotantolaitoksen vuonna 2019. Tehdas otettiin käyttöön viime kuussa.

Arkistokuva Raisio-yhtiön tuotteesta, Elovena-kaurahiutaleista. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Elintarvikekonserni Raision uusi tehdas on otettu käyttöön. Virallinen käyttöönotto tapahtui kesäkuussa, mutta tehdas aloittaa toimintansa lähiviikkojen aikana.

– Lanseeraamme uusia, tämän tehtaan tekemiä tuotteita markkinoille elo-syyskuun aikana. Kaikkien uusien tuotteidemme raaka-aineena on gluteeniton kaura, kertoo Raision talousjohtaja Mika Saarinen.

Raisio kertoi rakentavansa tehdasalueelleen Raisioon uuden, välipaloihin ja kaurajuomiin keskittyvän tuotantolaitoksen vuonna 2019. Investoinnin kerrottiin tuolloin olevan 45 miljoonaa euroa.

– Rakennusaikana pysyimme aikataulussa ja budjetissa. Korona hieman mutkisti asioita, esimerkiksi tehtaalla työntekijät noudattivat turvavälejä tehostetusti. Rakennusaikana työllistimme paljon ihmisiä ja nyt tuotantovaiheessa työllistämme tässä vaiheessa 20 henkeä, Saarinen sanoo.

Saarisen mukaan lähitulevaisuudessa on mahdollista, että tehtaalle palkataan myös lisää väkeä, jos kapasiteettia tarvitsee nostaa. Ensimmäiset rekrytoinnit uudelle tuotantolaitokselle tehtiin jo viime vuonna.

– 20 työntekijällä pärjätään kyllä lähivuodet, koska tehdas on pitkälti automatisoitu.

Lue lisää:

Elintarvikeyhtiö Raisio rakentaa uuden tuotantolaitoksen – investointi 45 miljoonaa euroa