Hyppää sisältöön

Porin teatterin toimitusjohtaja: Meillä ei ole toistaiseksi sopimusta Wagnerin Ringin esityksistä

Satakunnan musiikkijuhlat tiedotti maanantaina, että se tuottaa Poriin Wagnerin neljän oopperan suurteoksen, joka esitetään Porin teatterissa vuosina 2023 - 2027. Teoksen ohjaa Jorma Uotinen.

Porin teatteri. Kuva: Tuuli Liekari / Yle

Satakunnan musiikkijuhlat tiedotti maanantaina, että se tuottaa Wagnerin suurteoksen, Ringin, Poriin Jorma Uotisen ohjaamana. Tiedotteen mukaan neljän oopperan Nibelungin sormus esitetään Porin teatterissa vuosina 2023- 2027.

Porin teatterin toimitusjohtajan Anttivesa Knuuttilan mukaan Porin teatterilla ei kuitenkaan ole esityksistä toistaiseksi minkäänlaisia sopimuksia tai muita sitoumuksia Satakunnan musiikkijuhlien kanssa.

– Asiaan liittyen tilojemme kesän 2023 varaustilannetta on tiedusteltu viime viikolla. Olen luvannut palata asiaan syyskauden alettua, kun henkilöstömme on palannut ansaituilta kesälomilta ja olemme käyneet läpi omat tuotantosuunnitelmamme ja aikataulumme, Knuuttila toteaa tiedotusvälineille lähettämässään kommentissa.

Satakunnan musiikkijuhlat aikoo tuottaa Poriin Wagnerin Ringin Jonathan Doven ja Graham Vickin kiitosta saaneena versiona. Orkesterina on Pori Sinfonietta ja oopperat johtaa kapellimestari, Wagner-stipendiaatti Jonas Rannila. Koreografina toimii Pori Dance Companyn Riku Lehtopolku.