Hyppää sisältöön

Vuoden pohjalainen 2021 ehdokkaat on valittu – äänestys käynnissä

Ehdotuksia vuoden pohjalaiseksi tuli yli 130, heistä on valittu kuusi finalistia. Vuoden pohjalainen -kisan järejstävät Pohjanmaan liitto ja HSS-media.

Vuoden pohjalainen 2021 äänestys on käynnissä. Ehdotuksia vuoden pohjalaiseksi tuli yli 130, heistä on valittu kuusi finalistia. Vuoden pohjalainen on henkilö, joka on toiminnallaan edistänyt pohjalaista yhteenkuuluvuutta, Pohjanmaan talouskehitystä tai pohjalaista kulttuuria.

Pohjanmaan liitto järjestää Vuoden pohjalainen -kilpailun yhteistyössä HSS Median kanssa. Voittaja julkistetaan elokuussa.

Vuoden pohjalainen 2021 eohdokkaat:

1. Lee Esselström, Strömsön juontaja ja käsityöasiantuntija. Esselströmin suunnittelemasta Strömsö-villapaidasta tuli nopeasti valtava menestys – ohjetta on ladattu yli puoli miljoonaa kertaa.

2. Catarina Mikkonen, Elpida-yhdistyksen puheenjohtaja. Auttaa ihmiskaupan uhreja.

3. Alexander Ståhlberg, maastohiihtäjä. Kolminkertainen nuorten MM-mitalisti Vuokatissa 2021.

4. Hans Kreutzer, Let´s grow together, Jakobstad! -kaupunkiviljelyhankkeen vetäjä. Hankkeen tavoitteena on sekä viljellä Pietarsaaren keskustassa että luoda ihmisille mahdollisuuksia tutustua toisiinsa.

5. Heikki Kaukoranta, Vaasan kaupungin johtava ylilääkäri. Tiedottaa pohjalaisille koronatilanteesta. Myös muita Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän jäseniä ehdotettiin – tässä äänestyksessä Heikki Kaukoranta edustaa koko ryhmää.

6. Ann-Luise Bertell, näyttelijä, kirjailija ja ohjaaja sekä Wasa Teaterin johtaja. Nousi Finlandia- ja Runeberg-ehdokkaaksi sukuromaanillaan Oma maa, joka sijoittuu suurelta osin Pohjanmaalle.

Pohjanmaan liitto järjestää kilpailun yhteistyössä HSS Median kanssa. Vuoden pohjalainen 2021 julkistetaan elokuussa.

Äänestysohjeet löytyvät Pohjanmaan liiton nettisivuilta.