1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. HK-Scan

HKScan investoi Euraan – uusi linjasto välipalatuotteiden valmistukseen

Investoinneilla HKScan vastaa välipalatuotteiden ja tuoreaterioiden kysynnän kovaan kasvuun.

HKScan investoi Euraan. Kuva: Kati Rantala / Yle

HKScan investoi välipalojen ja aterioiden valmistukseen Suomessa. Noin 5,4 miljoonan euron investoinnit toteutetaan HKScanin Vantaan ja Euran yksiköissä.

Vantaan yksikköön valmistuu syksyllä moderni ravintolatason keittiö. Euran tuotantolaitokselle valmistuu ensi kesänä uusi linjasto välipalatuotteiden valmistamista varten.

– Euran tehdaskiinteistö on niin hyvässä kunnossa, että se mahdollisti tällaisen investoinnin. Muussa tapauksessa summa olisi ollut huomattavasti korkeampi, jos olisimme joutuneet rakentamaan kokonaan uuden tehtaan, kertoo HKScanin Suomen liiketoiminnasta vastaava johtaja Jari Leija.

Toinen lämmin ateria päivässä tulee nykyään tehtaasta

Investoinneilla HKScan vastaa välipalatuotteiden ja tuoreaterioiden kysynnän jatkuvaan kasvuun.

– Nämä ovat myös tuotteita, joissa kannattavuus on selvästi keskimääräistä parempi, sanoo HKScanin toimitusjohtaja Tero Hemmilä.

HKScanin Suomen liiketoiminnasta vastaava johtaja Jari Leija kertoo, miksi Euran tuotantoyksikkö otetaan uudelleen käyttöön.

Valmisaterioiden markkina kasvaa HKScanin mukaan yli kymmenen prosentin vuosivauhdilla.

– Suomalaisten ruokailutottumukset "välipalaistuvat" ja teollisesti tuotetut ateriat ovat nykyään hyväksytty ateriamuoto. Ihmisten kahdesta päivittäisestä lämpimästä ateriasta toinen on tehdasvalmisteinen, Jari Leija sanoo.

Uutta eloa Euran tehtaalle

Euran yksikkö on ollut lähes tyhjillään viime vuodet HKScanin siirrettyä siipikarjatuotteiden tuotannon Raumalle.

Eurassa on ollut vain pienimuotoista pakkaustoimintaa. Sen lisäksi tuotantotiloissa aloitti tänä keväänä Mäkitalon Maistuvat annossalaattitehdas, jonka on tarkoitus myös laajentaa tuotantoaan HKScanin tiloissa.

Jari Leijan mukaan investoinnin työllistämisvaikutukset tulevat olemaan merkittävät, koska suuri osa uudesta tuotannosta tehdään käsityönä.

– Vielä ei maailmalla ole sellaista tuotantotekniikkaa, jolla esimerkiksi tuoresalaatit saataisiin järkevästi valmistettua koneilla, Leija toteaa.

Lue lisää:

Annossalaattitehdas tuo kymmeniä työpaikkoja Euraan - tavoitteena valmistaa miljoonia salaatteja vuodessa

HKScanilla jättiongelmat broilertuotannossa: Uusi tehdas tuottanut 25 miljoonan euron tappiot

HKScan: Muutto Eurasta Raumalle ei johda irtisanomisiin