1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joukkotappelu

Turun ravintolajoukkotappelun tutkinta kestää ainakin kesän yli – tappeluun osallistuneita henkilöitä ei ole kuultu

Toistaiseksi tutkinnassa on kuultu ravintolan henkilökuntaa. Tällä viikolla käydään läpi myös ravintolan valvontakameranauhoja.

Kuva: Roni Lehti / Lehtikuva

Turun viikonloppuisen ravintolatappelun tutkinta on vielä alkutekijöissä.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Joachim Mattfolk arvioi, että laajan tapauksen tutkinta kestää ainakin kesän yli.

Tutkinnassa on kuultu toistaiseksi vain ravintolan henkilökuntaa. Tappeluun osallistuneita henkilöitä ei ole kuultu. Myöskään kiinniottoja ei ole toistaiseksi tehty.

Tapausta tutkitaan edelleen pahoinpitelynä, vahingontekona ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisena.

Poliisi pyytää tapauksen liittyen yleisöltä tietoja tai mahdollista kuvamateriaalia. Vihjeet voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi täsmentää tapauksen kommentointia

Lounais-Suomen poliisin tiedottaminen tapauksen jälkeen lauantaina on herättänyt keskustelua. Tiedotteessa todettiin ravintolan järjestyksen valvonnan olleen "olosuhteisiin nähden täysin riittämätön".

Ravintolan omistaja Jethro Rostedt on kyseenalaistanut järjestyksenvalvonnan riittämättömyyden esimerkiksi omalla Facebook-sivuillaan.

Yle kysyi Lounais-Suomen poliisilta, kuinka ravintolan henkilökunta toimi tapauksessa ja kuinka vastaavaan tilanteeseen pitäisi varautua.

Lupapalvelusektorin johtaja, ylikomisario Petri Kangas vastasi Ylen kysymyksiin sähköpostitse. Hänen mukaansa ravintolan järjestyksenvalvonta oli tämän hetken tiedoilla järjestetty riittävästi normaaliin iltaan nähden.

Poliisi toivoo ravintoloiden kuitenkin varautuvan mahdollisiin ongelmiin.

– Varautuminen ja ennakointi on usein vuoropuhelua asiakkaiden kanssa ja varmistumista siitä, että sisälle pääsee sellaisia asiakkaita, joista ei ole vaaraa muille, Kangas toteaa vastauksessa.

Kangas sanoo, että ravintola vastaa lähtökohtaisesti itse turvallisuudestaan.

– Järjestyksenvalvojat pyrkivät ottamaan tilanteen haltuunsa ja kun omin avuin ei ole mahdollisuutta tilannetta ratkaista, tilanteesta tulee ilmoittaa poliisille.

Lisää aiheesta:

Poliisi aloitti esitutkinnan turkulaisessa yökerhossa tapahtuneesta joukkotappelusta

Kaksi sairaalaan Turun toisesta öisestä joukkotappelusta – Porissa hengenvaarallisia vammoja puukotuksesta