Hyppää sisältöön

Kuopion suursatsaus vetää väkeä: Kantin da Vinci -näyttely on houkutellut helteistä huolimatta kuukaudessa jo tuhansia kävijöitä

Vasta remontoidun Kuopion museon avajaisnäyttelyssä on ensimmäisten viikkojen aikana käynyt jo yli 7 000 kävijää. Sekä paikalliset että turistit ovat löytäneet Leonardo da Vinci -näyttelyn.

Kantissa sijaitsevassa Kuopion museossa on esillä Leonardo da Vincista kertovassa näyttelyssä on vieraillut sekä paikallisia että turisteja. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Kuopion museon ja taidemuseon L3DNARDO DA VINCI -avajaisnäyttelyn on käynyt katsomassa jo yli 7 000 kävijää.

Kesäkuun alussa avautuneessa Kantissa eli Tiedon ja tarinoiden korttelissa esillä oleva kansainvälinen kiertonäyttely kertoo Leonardo da Vincin elämästä ja keksinnöistä.

– Kiinnostus on ollut todella suurta ensimmäisten viikkojen aikana, kertoo Kuopion museon intendentti Helka Väisänen.

Hänen mukaansa kävijämäärä on yllätys, vaikka väkeä osattiinkin odottaa. Kuopion museo on ollut remontin vuoksi kiinni jo useamman vuoden ajan. Kansainvälinen näyttely kiinnosti jo ennakkoon.

Kävijöiden määrä on kasvanut viikko viikolta ja osa museokävijöistä on joutunut jopa jonottamaan ensimmäisten viikkojen aikana. Väisänen kuitenkin korostaa, että jonot eivät ole olleet pitkiä.

Väisäinen kuvailee lomalla olevien ihmisten olevan hyväntuulisia ja tyytyväisiä.

– Kuumaa on ollut ja se usein verottaa museokävijöitä, mutta tässä semmoista ei ole ollut näkyvissä, hän iloitsee.

Näyttelyssä on vieraillut sekä kuopiolaisia että turisteja ympäri Suomen.

Kuopion museo avautuu kahdessa vaiheessa. Vanha osa aukeaa vuodenvaihteessa. Avajaisnäyttely on esillä uuden museorakennnuksen vaihtuvien näyttelyiden tilassa. Se pitää sisällään toisintoja muun muassa da Vincin maalauksista, piirustuksista ja muistiinpanoista.

Ennen remonttia Kuopion museon vuosittaiset kävijämäärät olivat noin 30 000–40 000.

Juttua tarkennettu 14.7.2021 kello 12.40: Lisätty tieto, että taidenäyttely on Kuopion museon ja taidemuseon järjestämä. Tarkennettu jutun loppuun, että näyttelyssä esillä olevat da Vincin maalaukset, piirrustukset ja muistiinpanot ovat taideteosten toisintoja.

Lue lisää:

Tältä näyttää Kuopion kulttuurin suursatsauksessa – katso kaupunginkirjaston ja museon yhdistävän rakennuksen esittelykierros