Hyppää sisältöön

Oulun yliopiston koordinoima 6G-tutkimus laajanee Singaporeen

Oulun yliopiston vetämä 6G-hanke saa mukaansa Singaporen. 6G Flagshipin johtaja, akatemiaprofessori Matti Latva-aho pitää yhteistyötä Singaporen kanssa merkittävänä, koska kansainvälisyys on globaalissa 6G-tutkimuksessa välttämätöntä.

Oulun yliopiston koordinoima 6G-tutkimus laajenee Singaporeen, jossa digitalisaatio on jo pitkällä. Kuva: Björn Ådahl

Suomen Akatemian ja Oulun yliopiston 6G-teknologiaa koskeva tutkimus- ja kehitystyö laajenee yhä kansainvälisemmäksi. 6G Flagship on maailman ensimmäinen ja edelleen johtava 6G tutkimus- ja kehitysohjelma.

Jokin aika sitten Japani liittyi ohjelmaan mukaan, ja nyt mukana on myös Singapore. Oululainen akatemiaprofessori Matti Latva-aho odottaa Oulun yliopiston ja Singaporen väliseltä yhteistyöltä paljon.

– Kansainvälinen yhteistyö globaalissa tutkimuksessa on kaiken edellytys. Singapore on yksi kehittyneimmistä yhteiskunnista. Heidän kanssaan kehitämme modernin yhteiskunnan digitalisaatiota. Pääsemme tutkimaan haasteita yhdessä, kertoo Latva-Aho.

Yhteistyö pitää sisällään koronan hellittäessä tutkijavaihtoa ja tarkasti määriteltyjä projekteja.

6G Flagship on Suomen Akatemian ja Oulun yliopiston vuosille 2018−2026 rahoittama tutkimus-, kehitys- ja innovaatioekosysteemi.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.