1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Oulussa voi aikaistaa kakkosrokotuksen ottamista kahden seuraavan viikon ajan – annettua aikaa voi siirtää puhelinajanvarauksessa

Oulussa voi aikaistaa toista koronarokotusta myös tulevina päivinä. Kakkosrokotteen aikojen vaihtajille on luotu lisäaikoja tälle ja ensi viikolle. Annetun ajan varhaistaminen on mahdollista, koska rokotteita on jäänyt yli viime viikolta.

Oulussa on jäänyt rokotteita käyttämättä, joten tehosterokotuksen voi nyt aikaistaa parin viikon ajan, kunhan ensimmäisestä rokotteesta on kulunut 8 viikkoa. Kuva: Päivi Rautanen/Yle

Ouluhalliin toiselle koronarokotepiikille saapuville on auennut jälleen uusia aikoja, jotka mahdollistavat jälkimmäisen rokotteen ottamisen alkuperäistä aikaa aiemmin. Koronarokotteita on jäänyt käyttämättä viime viikolla reilusti.

Aikoja on tarjolla rajoitetusti. Ouluhallin koronarokotuksen palveluesimies Päivi Rintasaaren mukaan ensimmäisestä rokotteesta tulee kutenkin olla kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.

– Kakkosrokotteen ajanvaihtajille on luotu lisäaikoja tälle ja ensi viikolle. Nyt on mahdollista varhaistaa kakkosrokotetta. Ajan voi varata puhelimitse korona-ajanvarauksesta, kertoo Rintasaari.

Rintasaari muistuttaa, että kyse on määräajasta.

– Jos on sellaista tarvetta, että tarvitsee kakkosrokotteen aikaisemmin, niin tällä ja seuraavalla viikolla se onnistuu, kertoo Rintasaari.

Tänään käynnistyi myös Ouluhallissa ajanvarukseton koronarokotus. Ajanvarukseton koronarokotus on lähtenyt käyntiin verkkaisesti.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.