Hyppää sisältöön

Tuottaja Ville Salonen: Sopimuksettomuus Porin teatterin kanssa oli tiedossa, ei uhkaa Wagnerin suurteoksen toteuttamista

Satakunnan musiikkijuhlien järjestäjät vakuuttavat, että sopimuksettomuus esityksen tiloista ei vaikuta Wagnerin suurteoksen toteutukseen Porissa. Porin teatteri ilmoittaa, että sen tilojen käytöstä oopperalle ei ole tehty vielä sopimusta. Vaihtoehtoisena paikkana on Porin promenadisali.

Tuottaja Ville Salonen sanoo, että Porin teatterin miljöö sopii Wagnerin suurteoksen toteuttamiseen. Kuva: Visit Pori.

Porin teatterin ulostulo sopimuksettomuudesta ei uhkaa Wagnerin suurteoksen toteuttamista Porissa. Näin arvioi Satakunnan musiikkijuhlien tuottaja Ville Salonen.

Suurteoksen toteuttaminen julkistettiin eilen, mutta sen jälkeen hämmennystä aiheutti se, että Porin teatterin toimitusjohtaja Anttivesa Knuuttila lähetti tiedotteen medialle, että esityksistä ei ole toistaiseksi tehty sopimuksia teatterin kanssa.

– Tässä vaiheessa tämä ei vaikuta mitenkään. Tämä asia oli tiedossa. Olemme neuvotelleet teatterin kanssa, että tuotantomme sopii heidän kalenteriinsa ja ohjelmistopolitiikkaan vuonna 1923 ja siitä eteenpäin. Neuvottelemmme heidän kanssaan tästä vielä syksyllä, kun teatteri aukeaa, sanoo tuottaja Ville Salonen.

Tuottaja Ville Salonen sanoo, että vaihtoehtoisena esityspaikkana oopperalle on Porin promenadisali, jos teatterin saannissa ilmenee vaikeuksia. Hän korostaa, että teatteri on kuitenkin miljööltään esitykselle parempi.

Professori Jorma Uotinen ohjaa synnyinkaupungissaan Porissa säveltäjä Richard Wagnerin Nibelungin sormus -tetralogian säveltäjä Jonathan Doven ja ohjaaja Graham Vickin sovituksena.

Lue lisää: